fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Programul Sibiu Fringe Festival din acest an reunește artiști din mai multe colțuri ale țării

Programul Sibiu Fringe Festival din acest an reunește artiști din mai multe colțuri ale țării

După o perioadă grea pentru întreaga omenire și după zbateri chinuitoare ale sectorului cultural independent, iată, că în 2021 „mici guri de oxigen” sunt inhalate de tinerii artiști la nivelul Sibiului. Odată cu venirea sezonului cald și cu punerea pe pauză a pandemiei, o serie de manifestări culturale au debutat în orașul de pe Cibin. Spectatorii par să se fi acomodat cu purtarea măștii și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID 19, iar în sala de TEATRU alături de actori, prin schimbul de energie creatoare, aceștia par că se teleportează în acei ani de normalitate.

Programul Sibiu Fringe Festival din acest an reunește artiști din mai multe colțuri ale țăriiSibiu Fringe Festival în 2021 a împlinit 16 ani, după ce a avut curajul ca în 2020 să fi fost primul festival de teatru independent offline din România.

“Nu întâmplător am ales ca tema din acest an să fie “Bucuria de a fi”. După o perioadă extrem de dificilă pentru întreg sectorul cultural artistic și în special pentru artiștii tineri am învățat, cu siguranță, să fim mai atenți unii cu alții, să ne prețuim mai mult unii pe alții și să dăruim mai mult. Încă nu ne-am întors la normalitate, dar am învățat să ne creem propriile lumi în care să trăim frumos și normal. De aceea Sibiu Fringe Festival este locul în care învățăm să picurăm frumusețe în sufletele noastre, învățăm să creem și învățăm să ne bucurăm că existăm” a spus Cătălin Grigoraș Președinte Sibiu Fringe Festival

Programul Sibiu Fringe Festival din acest an reunește artiști din mai multe colțuri ale țării Cluj Napoca, Sibiu, București sau Târgu Jiu. Paleta de spectacole prezintă comedii, drame, show-uri de improvizație, comedii muzicale, spectacole pentru copii, spectacole de magie, spectacole ce vor avea loc în spații convenționale sau neconvenționale.

Una dintre cele mai importante secțiuni este cea dedicată copiilor. În premieră Magicianul poveștilor Marian Râlea alături de ABRACADABRA vor veni la festival în 24 iulie ora 11 în Parcul Măgura din Cisnădie. Iepurașul BUBU și Magic Puppet din Cluj se vor întâlni cu cei mici la Rășinari în 25 iulie ora 11, iar iedul cu 3 capre va povesti cu tinerii spectatori în 31 iulie ora 11 la Cisnădie  și 1 august ora 11 la Rășinari.

În deschiderea festivalului Magic Puppet va prezenta supercomedia “Istoria Românilor pe Scurt”, în Șura din Rășinari de pe str Bisericii. O comedie satirică scrisă și regizată de Lucian Țion ce mărturisea la premiera spectacolului: “Un popor care nu poate să se amuze de propriul trecut nu este un popor matur”.

Tor în Sura din Rășinari în 24 iulie ora 19 ne reîntâlnim cu Supercomedia “Gunoierul”. Spectacol pus în scenă după un text scris de Mimi Brănescu ce se joacă, cu mare succes, de peste 5 ani la Sibiu. Primul weekend se va încheia cu spectacolul “Neîntelegerea” de Al. Camus. Drama pusă în scenă de regizorul Mirela Dodd se va juca în 25 iulie ora 19 la Casa de Cultură din Cisnădie.

Nu ratați în 29 iulie ora 19 comedia „O noapte furtunoasă” de IL Caragiale pusă în scenă, de această dată, sub forma unei comedii muzicale de regizorul Andrei Mihalache, iar în 01 august comedia “Anatomia unui cuplu deschis” după un text adaptat și regizat de sibianca Luana Hagiu. Spectacolele se vor juca la Casa de Cultură din Cisnădie

Pentru mai multe detalii despre program și bilete online se poate accesa site-ul  festivalului: www.sbfringe.ro sau pagina de facebook a festivalului Sibiu Fringe Festival. Rezervări la telefon 0745 261 751.

Un eveniment susținut de Consiliul Județean Sibiu, Primăria Rășinari, Casa de Cultură Cisnădie și DJST Sibiu prin Centrele de Tineret din Sibiu și Rășinari.

Etichete:

Recomandam sa citesti si