fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Programul naţional „Citeşte-mi 100 de poveşti”, un program de încurajarea a lecturii în grădiniţă şi în familie

Miercuri, 26.01.2022, Monica Adriana Munteanu, Inspector Şcolar General  din  cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu a participat  la activităţi specifice de lectură alături de copiii din grupa mijlocie de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 5 Sibiu. Activităţile  desfăşurate   fac parte din  Programul naţional „Citeşte-mi 100 de poveşti”,  un program de încurajarea a lecturii în grădiniţă şi în familie, iniţiativă a Asociaţiei OvidiuRo sub egida proiectului „România Educată” derulat de Administraţia prezidenţială  în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Culturii, doamna inspector școlar general fiind coordonatorul proiectului la nivel judeţean.

Profesorii pentru învăţământul preşcolar au fost încurajaţi să participe la sesiunile de formare profesională centrate  pe lectură în urma cărora au fost declaraţi eligibili, răsplătiţi cu certificate şi seturi de cărţi pentru copii.  Activităţile de lectură implementate la grupă în urma parcurgerii cursurilor de formare  au fost structurate în planuri de lectură cu sesiuni săptămânale şi au constituit câştig în învăţare şi nu risipă.

În cadrul acestui program, grădiniţele s-au transformat în adevărate insule de lectură şi cultură unde adulţii, invitaţi ai unităţilor de învăţământ (inspectori şcolari generali, inspectori pentru învăţământul preşcolar, directori, cadre didactice de la alte grupe, părinţi, asistente medicale, consilieri şcolari, bibliotecari,  îngrijitoare, mecanici, alţi parteneri educaţionali)  au citit poveşti copiilor şi alături de aceştia au pătruns în universul fascinant  al cărţilor.

Îndemnul lui Miron Costin : „Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cetitul cărţilor”, alături de versul lui Tudor Arghezi: „Carte frumoasă cinste cui te-a scris” trebuie să reprezinte un deziderat pentru cultivarea gustului pentru carte şi lectură în rândul celor mici cât şi a celor mari.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si