fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Programul Erasmus+, lider de consorțiu pentru mobilități îndomeniul „Educație școlară”

Inspectoratul Școlar vine cu vești bune- Nu s-au mai închis clase din cauza COVID-19

În perioada 2021-2027 Inspectoratul Școlar Județean Sibiu este acreditat încadrul programului Erasmus+, ca lider de consorțiu pentru   mobilități îndomeniul „Educație școlară”.

În cadrul consorțiului participă unități de învățământ din mediul rural și urban care nu au accesat proiecte în cadrul programului Uniunii Europene îndomeniul educației, formării,   tineretului și sportului, program care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate.  În cadrul acreditării, Inspectoratul  Școlar Județean  Sibiu are ca obiective dezvoltarea de practici manageriale specice unui mediu educational incluziv, dezvoltarea abilităților digitale, dezvoltare personală şi a abilităţilor de comunicare la echipele mangeriale, pentru un demers managerial eficient, în școlile din consorțiu.

Participanții în mobilitățile de formare de tip curs structurat sunt cadre didactice și personal de conducere din unitățile de învățământ din consorțiu (director/director adjunct/responsabil arie   curriculară/responsabili comisii) care au posibilitatea prin natura activității didactice sau manageriale   să aducă plusvaloare managementului institutional și strategiei de dezvoltare a școlii, în context european.

În anul școlar 2021-2022, în mobilități de formare participă cadre didactice cu funcții de conducere de la Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială Vurpăr, Școala Gimnazială Cristian, Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu. De asemenea, la cursurile de formare în străinătate vor participa și inspector școlari care doresc să își optimizeze competențele  din   domeniul managementului educational, dezvoltării personale și a abilităților de comunicare. Astfel, prima   echipă a participat la cursul  „Școli fericite: Educație pozitivă pentru bunăstare și dezvoltarea   abilităților de viață”,   curs desfășurat în perioada 28 martie -2 aprilie 2022, în Florența.

 

Etichete: