fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Profu’ la Cinemateca Astra Film

Filmul documentar Profu’ a avut premiera mondială la Astra Film Festival, în 2019, la cea de-a XXVI-a ediție a festivalului, unde a câștigat premiul pentru Cel mai bun documentar românesc.

Profu’ este un portret intim, autentic și plin de umor al unui profesor neconvențional de matematică din Bistrița care își dă demisia din sistemul de învățământ oficial, amenajând o sală de clasă în micul său apartament de bloc. Pe parcursul unui an școlar, profesorul pregătește într-un mod netradițional mai mulți elevi pentru primul mare examen din viața lor – Bacalaureatul.

Filmul de debut al tânărului regizor Alex Brendea dezvăluie prin personalitatea puternică a profesorului tarele sistemului de învățământ, semnificațiile adânci ale muncii făcute cu pasiune, dar și lecțiile importante de viață pentru un posibil viitor mai bun. În acest viitor elevii nu sunt doar elevi, ci sunt și prieteni cu profesorul.

Joi, 1 iulie, ora 19:00

Profu’, regia Alex Brendea •  Romania • 2019 •  83′

Proiecțiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piața Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 15 minute înaintea fiecărei proiecții. Prețul unui bilet este de 10 lei (adulți) și 5 lei (elevi / studenți / pensionari). Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751 166 516 sau completând formularul online.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si