fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Profesorii ar putea fi vaccinați cu ajutorul echipelor mobile

Profesorii ar putea fi vaccinați anti-COVID cu ajutorul unor echipe mobile, anunță coordonatorul campaniei, medicul Valeriu Gheorghiţă. Programarea se va face prin intermediul inspectoratelor şcolare, și nu prin platformă.

„Este un scenariu de lucru, de analiză. Sunt multe lucruri care sunt în analiză. Este un scenariu pe care îl luăm în calcul. Este clar că nu putem crea cabinete separate, linii separate. Modalitatea este să asigurăm prin echipe mobile. Este o provocare foarte mare, pentru că tot cu echipe mobile vaccinăm în cămine de bătrâni, tot cu echipe mobile persoanele de la domiciliu. Trebuie să facem nişte evaluări ale resurselor umane, ale numărului de doze, ale locaţiilor. Să vedem dacă rămânem în şcoli, dacă la inspectorate sau la casele corpului didactic. Încă este o idee la care lucrăm. Nu este nimic conturat. (…) Spaţiu am găsi şi în sala de sport a şcolii – se amenajează, se pun scaune, o masă, ai grup sanitar şi tot ce trebuie. Provocarea reală este legată de echipe mobile şi de numărul de doze”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Agerpres.

Până acum au fost imunizate în România aproximativ 27.000 de cadre didactice, iar ministrul Sorin Cîmpeanu declara recent că în jur de 200.000 de angajați din învățământ și-ar fi exprimat dorința să se vaccineze.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si