fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Proctoven: Testare gratuită a glicemiei, de Ziua Mondială a Diabetului. „Împreună, pentru sănătatea zilei de mâine!”

În fiecare an, luna noiembrie aduce cu ea ocazia de a ne concentra asupra unei probleme de sănătate care afectează milioane de oameni în întreaga lume: diabetul zaharat.

Ziua Mondială a Diabetului, care are loc pe 14 noiembrie, ne amintește de importanța conștientizării și prevenirii acestei afecțiuni și suntem încântați să vă anunțăm că și Clinica Proctoven se alătură acestei cauze importante.

În perioada 13-17 noiembrie, între orele 08:00 și 12:00, Clinica Proctoven vă oferă o oportunitate unică: testarea  gratuită a glicemiei. Indiferent dacă sunteți deja conștienți de afecțiunea dumneavoastră sau sunteți interesat să vă testați pentru prima dată, veniți să beneficiați de această oportunitate!

Testele gratuite ale glicemiei pot detecta semne timpurii ale diabetului sau pot ajuta la monitorizarea afecțiunii în cazul pacienților deja diagnosticați. Este o modalitate simplă și eficientă de a vă asigura că sunteți pe calea cea bună către o viață sănătoasă.

Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare asupra acestei afecțiuni cu care sute de milioane de oameni la nivel mondial trăiesc în fiecare zi și care este într-o continuă creștere.

Diabetul zaharat reprezintă o provocare globală semnificativă pentru sănătatea și bunăstarea indivizilor, familiilor și țărilor.

Potrivit estimărilor, la nivel mondial, vor fi 522 de milioane de persoane care vor suferi de diabet în 2030. De asemenea, 1 din 2 persoane (aproximativ 212 milioane la nivel  mondial) care suferă în prezent de diabet rămâne nediagnosticată.

Diabetul este o boală în cadrul căreia organismul nu poate folosi glucidele din alimentație. Glucoza este sursa principală de energie a organismului însă, pentru a putea fi utilizată, ea trebuie să pătrundă în celule. Acest lucru se face cu ajutorul insulinei, un hormon secretat de pancreas, care are rolul de a menține nivelul glucozei în sânge în limitele normale.

În timp, diabetul zaharat are un impact negativ asupra sănătății, acesta poate afecta inima, vasele de sânge, ochii, rinichii și nervii. Adulții cu diabet prezintă un risc crescut de la două până la trei ori mai mare de a face pe parcursul vieții evenimente cardiovasculare.

O alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată, menținerea unei greutăți corporale normale și evitarea consumului de tutun sunt modalități de prevenire sau amânare a apariției diabetului zaharat de tip 2.

Diabetul poate fi tratat și consecințele acestuia evitate sau amânate prin menținerea unei diete sănătoase, activitate fizică, medicamente și screening regulat, inclusiv tratament împotriva complicațiilor.

Alături de aceste determinări gratuite, veți primii sfaturi privind stilul de viață sănătos și veți avea posibilitatea de a vă programa la un control de rutină la un medic specialist.

În cadrul Clinicii Proctoven, pacienții cu Diabet Zaharat  beneficiază de consultație și tratament gratuite, prin CNAS.

Este momentul să tragem un puternic semnal de alarmă  asupra importanței depistării precoce a diabetului zaharat.

Uniți-vă nouă în Ziua Mondială a Diabetului și faceți primul pas spre un viitor mai sănătos!

Dr. Denisa Tănăsescu

Medic Specialist Diabet Zaharat și Boli de Nutriție

Șef de lucrări Facultatea de Medicină

Clinica Proctoven

Proctoven: Testare gratuită a glicemiei, de Ziua Mondială a Diabetului. „Împreună, pentru sănătatea zilei de mâine!”