fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Prioritățile bugetare ale Parlamentului European, propuse de negociatorul-șef Victor Negrescu, au fost aprobate de Comisia pentru Bugete (C.P.)

Prioritățile bugetare ale Parlamentului European, propuse de europarlamentarul PSD Victor Negrescu, în calitate de negociator-șef al legislativului european privind bugetul Uniunii Europene de anul viitor, au fost aprobate cu o largă majoritate de Comisia pentru Bugete a forului european.

“Negocierile privind bugetul UE nu au fost ușoare întrucât s-au desfășurat într-un climat electoral marcat de dispute privind bugetele statelor membre. În ciuda acestor dificultăți, am reușit să aprobăm prioritățile Parlamentului European privind bugetul UE cu o largă majoritate, ceea ce arată coerența raportului, dar mai ales faptul că am reușit să transpunem în document prioritățile actuale ale cetățenilor”, spune eurodeputatul PSD Victor Negrescu, chestor al Parlamentului European.

Printre elementele noi și importante incluse se numără solicitarea de fonduri suplimentare pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, accesul la tratamente medicale performante în toată Europa, sprijinirea agriculturii și a mediului rural, prevenirea efectelor calamităților naturale (secete sau inundații), facilitarea repatrierii diasporei prin înlesnirea transferului drepturilor sociale și crearea unui fond european pentru educație.

”Un element semnificativ a fost includerea dimensiunii sociale drept criteriu pentru alocarea fondurilor, ceea ce poate conduce la creșterea alocărilor pentru România. De altfel, am ajuns la un acord privind păstrarea anvelopei bugetare alocate țării noastre, posibilitatea de a distribui sumele neutilizate către țări precum România care au un nivel ridicat de absorbție a fondurilor sau suplimentarea resurselor alocate pentru infrastructură către țările aflate în proximitatea războiului, incluzând aici atât România, cât și Republica Moldova”, explică Victor Negrescu.

Raportul europarlamentarului social-democrat a fost aprobat cu 28 de voturi pentru, din 32 înregistrate. Prioritățile aprobate de Comisia pentru Bugete urmează să fie votate în plenul Parlamentului European din martie. Finalizarea acestei faze importante a procesului bugetar european va permite Parlamentului European să intre în negocierile cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Consiliului privind bugetul UE de anul viitor. Negocierile urmează să fie conduse de europarlamentarul Victor Negrescu.

”Social-democratul Victor Negrescu este cel mai activ europarlamentar în privința proiectelor întocmite și depuse în forul legislativ european. Acesta se va afla pe lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024. Îi îndemn pe toți sibienii să aibă încredere în Victor Negrescu și în echipa de europarlamentari social-democrată pentru că sunt oameni competenți și cu dragoste pentru România. În Parlamentul European, pentru a-ți atinge obiectivele, cu siguranță nu ai nevoie de țipete și sloganuri pompoase. Este nevoie de multă inteligență și trebuie să stăpânești arta negocierii pentru a obține maximum de beneficii pentru țara noastră. Fondurile europene sunt, la ora actuală, un motor important de dezvoltare a economiei românești, iar noi, prin oameni competenți, trebuie să atragem cât mai mulți bani pentru România”, subliniază deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Victor Negrescu are un birou europarlamentar și la Sibiu, în sediul PSD, din strada Brukenthal nr. 2-4. Acesta este deschis de luni, până vineri, între orele 10:00 și 12:00.

Etichete:

Recomandam sa citesti si