fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Principele Nicolae, în dialog online cu 28 de elevi sibieni

28 dintre elevii Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu au avut  astăzi prilejul de a participa la un altfel de curs online (via skype), unde profesor le-a fost Principele Nicolae al României. A fost pentru prima dată când nepotul Regelui Mihai a avut o asemenea interacțiune cu elevii din România în cadrul proiectului ”Istoria Regalității în școli”.

De la Principele Nicolae elevii au învățat despre Regalitate, valori morale, patriotism, devotament și demnitate și totodată au fost curioși să afle și despre rolul acțiunilor sociale, rolul voluntariatului și importanța implicării în comunitate a tinerilor elevi. De real succes o asemenea interacțiune în ciuda situației actuale care nu a împiedicat elevii să-și continue activitățile educaționale.
Poate deloc întâmplător Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie în aceeași zi cu patronul spiritual al colegiului, Octavian Goga.„Voi trasați direcțiile viitorului nostru, iar pentru asta ar trebui să vă acordăm mai multă atenție. Mă simt încărcat de energie, speranță și inspiratie! Ce mă bucur că am făcut-o. Gândirea lor este exact ce ne trebuie pentru viitorul țării și pentru următorul ei pas! Cum zic englezii they are a breath of fresh air.”, a spus Principele Nicolae la finalul întâlnirii cu elevii sibieni.

Întâlnirea a fost moderată de profesorul de istorie Adrian Neamțu și  de psihologul Mihai Copăceanu. Ora altfel de istorie a început cu o prezentare a elevului Vlad Miclăuș despre Principesa Ileana, personajul istoric ales cu intenție deoarece din 1924 până în 1948, prin decret, liceul a purtat numele ”Domnița Ileana“.

„Domne, unii copii sunt geniali! De dimineață, prin skype, 2h jumătate Nicolae al României a discutat cu vreo 30 de elevi de la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu nu doar despre Regalitate, ce face în carantină cât despre voluntariat, implicare civică, socială, alegerea unei cariere.”, a postat Mihai Copăceanu pe Facebook.

Întâlnirea deși era programată pentru 1h și 30 de minute s-a dovedit a fi extrem de interactivă încât s-a extins la 2h și 20 de minute. Iată câteva dintre părerile liceenilor.

Principele Nicolae, în dialog online cu 28 de elevi sibieni

“Nu m-aș fi gândit că așa ar avea să se desfășoare dimineața unei zile din „Săptămâna Altfel” a clasei a XII-a. Cred că această videoconferință a fost mai mult ca o ocazie în care am putut să ne satisfacem curiozitățile în legătură cu familia regală a României. Pentru mine a fost un prilej de a mă încărca cu energie pozitivă, descoperind că Principele chiar se bazează pe principiul Think autside the box! și ne încurajează nu doar pe noi cei tineri, să fim schimbarea de care are nevoie țara noastră și să încercăm să (ne) creștem cât mai frumos cu putință.”, a spus Oana.

„A fost o experiență foarte interesantă și unică, în care m-a impresionat nu numai faptul că Principele Nicolae a comunicat atât de prietenește cu noi elevii, dar și faptul că am putut afla niște informații despre copilăria și activitățiile sale din perspectiva acestuia.”, este de părere Tudor.

Pe 1 Aprilie, Principele Nicolae a împlinit 35 de primăveri, iar cu această ocazie, elevii Colegiului Național „Octavian Goga” i-au urat un călduros și ingenios „La mulți ani!” pe Skype. În semn de mulțumire, tinerii au realizat un montaj video.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si