fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Prin lege, companiile românești vor fi avantajate la licitațiile publice ale statului

Săptămâna trecută Bogdan Trif a votat, împreună cu colegii săi, proiectul de lege inițiat de PSD, de susținere a capitalului românesc prin instituirea obligativității „criteriului verde” la licitații, după model european. Proiectul a trecut, astfel, de Camera Deputaților – cameră decizională.

Concret, această lege va da o șansă în plus firmelor românești de a participa cu succes la licitațiile publice ale statului. În evaluarea ofertelor la licitații, vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, folosind un traseu de transport cât mai scurt. Cu alte cuvinte: cu cât ești mai aproape de destinația mărfii pe care o livrezi, cu atât ești mai avantajat!

Acest proiect de lege a fost elaborat în urma întâlnirilor cu reprezentanții mediului de afaceri, care au dat exemplul Germaniei, unde un producător autohton este în mod clar mai avantajat la licitație decât unul român pentru că primește punctajul maxim pentru ”criteriul verde” (poluare redusă).

Așa se va întâmpla și în România! Companiile românești au nevoie de o susținere corectă din partea statului, mai ales în actualul context economic!

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si