fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Primul weekend de Sibiu BikeCity: 1355 de închirieri de biciclete

A trecut primul weekend de la deschiderea proiectului Sibiu BikeCity prin care sibienii au posibilitatea să închirieze biciclete pentru a se deplasa în oraş. Într-un comunicat de presă, Primăria Sibiu informează că primul weekend de la lansarea pe 29 aprilie a proiectului Sibiu BikeCity a însemnat 1151 de utilizatori înregistrați, 1533 de tranzacții procesate prin aplicație și 1355 de închirieri de biciclete. Sibienii au închiriat biciclete din 40 de staţii disponibile acum din totalul de 49 şi au accesat toate tipurile de planuri tarifare. Cei mai mulți bicicliști, menţionează Primăria Sibiu, adică 769, au închiriat biciclete pentru o oră şi au reacţionat pozitiv la adresa acestui proiect.
„Ne-am dorit ca prezența bicicletelor Sibiu BikeCity să aducă un plus de culoare, la propriu și la figurat, în viața comunității, fiindcă acesta este un proiect adresat sibienilor. Faptul că am avut un răspuns atât de bun din partea comunității în utilizarea bicicletelor sistemului pus la dispoziție de municipalitate, încă din primele ore de funcționare, ne-a dat măsura entuziasmului unui public interesat de mobilitatea alternativă, de mișcare și de experiențe noi. Le mulțumim celor care ne-au scris cu privire la acest sistem, dar și bicicliștilor care au postat pe rețelele sociale fotografii cu bicicletele Sibiu BikeCity”, a transmis Astrid Cora Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Un leu pe oră sau 10 lei pe zi
Informații, eventualele incidente sau defecțiuni se pot anunţa la numărul 0791001100 al dispeceratului Sibiu BikeCity, număr pus la dispoziție de Serviciul  Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu, zilnic, de luni  până duminică,  între orele 06.00-24.00.
Bicicliştii cu vârsta de peste 14 ani pot închiria cu ajutorul unui card bancar, al unui smartphone și al aplicației mobile PBSC (Public Bike System Company) disponibilă în Google Play și App Store, în intervalul orar 06:00-24:00, de luni până duminică. Aplicația, care include un scurt tutorial, afișează o hartă a stațiilor, precum și pictograme care indică disponibilitatea bicicletelor în stații. Tarifele pentru închirierea ocazională sunt de 1 leu/oră sau 10 lei/zi, dar există disponibilă și opțiunea de abonamente. Detaliile despre modalitățile de închiriere, tarife și regulament se pot vedea aici: https://bikecity.sibiu.ro/
Sibiu BikeCity este un sistem smart de micromobilitate  urbană în sistem  bike sharing dezvoltat de PBSC Canada și prezent în 15 țări și 45 de orașe la nivel global. 91% dintre bicicletele PBSC folosite în sistemul de transport din întreaga lume sunt mecanice.
Valoarea totală a proiectului este de 13,42 milioane lei, dintre care 12,49 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, mai transmite Primăria Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si