fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sport

Primul turneu al Cupei României la baschet, în scaun cu rotile, se va desfășura la Sibiu

După un prim proiect finanțat prin În Stare de Bine și derulat în 2021, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu continuă eforturile începute încă din anul 2018 în lucrul cu persoanele cu dizabilități și va organiza, în cadrul proiectului Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant, o competiție națională care va aduce împreună practicanții de baschet în scaun rulant din patru orașe din România.

Prin intermediul proiectului Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu sprijină, timp de 7 luni, 28 de persoane cu dizabilități care trăiesc în Sibiu, Cluj, Brașov și Argeș, prin implicarea în antrenamente săptămânale de baschet în scaun rulant. La finalul proiectului, participanții au ocazia să participe la un eveniment sportiv național, Cupa României la baschet în scaun rulant, desfășurat în 2 turnee organizate în decembrie 2022 și martie 2023.

Primul turneu are loc în perioada 9-11 decembrie 2022 la Sala Transilvania din Sibiu și toți iubitorii sportului sunt așteptați să îi încurajeze pe Zburătorii din toată țara, în încercarea lor de a fi cei mai buni la baschet în scaun rulant.

Iată programul competiției: Vineri, 9 decembrie:

  • ora 14:00 meci Brașov – Cluj
  • ora 16:00 meci Sibiu – Argeș

Sâmbătă, 10 decembrie:

  • ora 12:00 meci Brașov – Argeș
  • ora 17:00 meci Sibiu – Cluj

Duminică, 11 decembrie:

  • ora 10:00 meci Cluj – Argeș
  • ora 12:30 meci Sibiu – Brașov

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/events/1788184154876278

Proiectul Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant este derulat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu și finanțat prin programul  „În  stare  de  bine”,  susținut  de  Kaufland  România  și  implementat  de  Fundația  pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre beneficiarul de finanțare

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu s-a născut din dragoste pentru mișcare, pentru un stil de viață activ, sănătos.  Acesta  a  fost  înființat  în  anul 2016, la inițiativa Fundației Comunitare Sibiu și a echipei tehnice de organizare a Maratonului Internațional Sibiu (desfășurat sub denumirea de SemiMaraton Sibiu, la momentul înființării clubului).

Povestea din spatele proiectului de susținere a persoanelor cu dizabilități din Sibiu începe în 2018 când, la inițiativa Fundației Comunitare Sibiu și cu sprijinul Diakoniewerk România, este contactat primul “Zburător” sibian, David Răulea, cu intenția de a aduce cât mai multe persoane cu dizabilități să  alerge  la  Maratonul  Internațional  Sibiu.  De  la  prima  întâlnire  cu David, cele două organizații, alături de membri Clubului Sportiv Comunitar Sibiu, încep să gândească sporirea numărului persoanelor cu dizabilități participante la activitățile sportive de tot felul: atletism, baschet, handbal.

Se  naște  astfel  echipa Zburătorilor, a celor care îndrăznesc să se înalțe, deși sunt țintuiți într-un scaun rulant. Baschetul reprezintă o pasiune comună pentru toți cei 8 membri care se întâlnesc de două ori pe săptămână pentru a face sport, sub îndrumarea antrenorului Daniel Troancă, care este și președintele Clubului și omul care insuflă zilnic pasiunea pentru mișcare celor din jur.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare  totală  de  1  milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut  de  Kaufland  România  și  implementat  de  Fundația  pentru  Dezvoltarea  Societății  Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care    se    adresează    cu    prioritate   grupurilor   vulnerabile.   Pentru   mai   informații,   accesați www.instaredebine.ro.