fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Primul Centru de zi cu program de after – school, în cartierul Turnișor din Sibiu, dedicat romilor

Primul Centru de zi cu program de after – school, în cartierul Turnișor din Sibiu, dedicat romilor

Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ deschide primul Centru de zi cu program de after – school, în cartierul Turnișor din Sibiu. Iulian Rădulescu, președinte al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ aduce în atenția comunității din care face parte, Proiectul Centru de zi cu program de after – school, în cartierul Turnișor din Sibiu și anunță deschiderea acestuia, miercuri, 5 mai 2021, la ora 11.00, la sediul Asociației din Str. Secerătoarelor, Nr. 31, Sibiu.

În această perioadă, dificilă pentru noi toți, cei mai afectați au fost copiii, în special cei de etnie romă, care nu au avut acces la școală în sistem on-line. ,,Vreau să duc mai departe idealurile tatălui meu pentru această etnie și am decis să pun resursele proprii, în folosul comunității din care fac parte, pentru că este nevoie de sprijinul meu. Deși, am trait 30 de ani în Statele Unite ale Americii, gândurile mele s-au îndreptat mereu spre cei de acasă și acum am posibilitatea de a mă implica în educarea și integrarea celor marginalizați. Am înființat în luna decembrie 2020, Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integritatea romilor’’, pentru a desfășura activități non-profit de îngrijire zilnică pentru copii, promovând totodată și Strategia Guvernului de îmbunătățire a situației romilor (din 23 aprilie 2001). Inițiativa de a dezvolta acest centru, vine în întâmpinarea nevoilor atât a celor mici, cât și celor mai tineri dintre romi, de acest program after school, beneficiind doar copiii care merg la școală și nu absentează nemotivat. Ne dorim să stabilim legături de colaborare cu diferite instituții și organizații din țară sau din străinătate pentru a reuși împreună să promovăm interculturalitatea, interetnicitatea, toleranța etnică și religioasă, precum și multiculturalismul’’, susține Iulian Rădulescu, președinte al Asociației.

Asociația ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’ s-a înființat pentru a sprijini formarea romilor de la cele mai mici vârste până la maturitate prin diferite activități cu caracter cultural, artistic, muzical, educativ (formal si informal), știinţific, social-caritabil, umanitar, teatru, dans, literatură, poezie, voluntariat.

Vor fi organizate și susținute cursuri profesionale pentru învățământ, de formare și nonformale, cursuri de prevenire COVID 19, de educație ecologică – mediu, de meserii tradiționale, de educație socială și de educație antreprenorială. Prin intermediul Asociației vor fi cultivate și promovate în România valorile culturale, naționale și universale ale romilor și se va contribui la dezvoltarea învățământului, a științei și culturii în rândul acestora. Nu va lipsi din agenda Asociației, organizarea campaniilor de sensibilizare şi de sporire a gradului de conştientizare a societăţii/populaţiei vis-а-vis de importanţa vârstei timpurii şi a stimulării de timpuriu a dezvoltării copilului de etnie romă.

Centru de zi cu program de after – school dezvoltat în cartierul Turnișor din Sibiu va fi un complex educational, în cadrul căruia atât preșcolarii, cât și școlarii să-și poată însuși, consolida cunoștințele învățate în sălile de clasă și totodată să-și petreacă timpul liber sub o atentă supraveghere, ocupându-l cu diferite activităti plăcute și utile. ,,Primele activități pentru a consolida grupul de voluntari și de copii au fost dedicate Sărbătorilor Pascale. Cei 15 copii au participat la atelierele de handmade, au învățat să realizeze felicitări, dar și să afle cât mai multe informații despre semnificația acestor sărbători. Ne pregătim și pentru Săptămâna Națională a Voluntariatului, care va începe în luna mai și vom avea câteva activități pe care le vom organiza alături de părinți și de copiii acestora’’, mai declară Iulian Rădulescu, președinte al Asociației ,,Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor’’.

Etichete:

Recomandam sa citesti si