fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Primarul Astrid Fodor intră în mod ”save energy”

Săptămâna Europeană a Mobilității va ține două zile, la Sibiu. În week-end. Primăria s-a gândit să interzică accesul cu autoturismele în zona centrului istoric de sâmbătă, 16 septembrie, ora 08:00, până duminică, la ora 20:00. Mașinile trebuie să dispară inclusiv din parcări, astfel încât nici măcar cei care locuiesc în zonă nu vor avea acces la parcările special rezervate.

Fără deranj pentru bugetari

Alegând două zile de week-end, Primăria Sibiu bifează acțiunea inițiată de Comisia Europeană și nu deranjează armata de bugetari care ocupă toate parcările din zona centrală, de luni, până vineri. Trei mari instituții publice sunt situate în centru: Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului. La angajații acestora se adaugă profesorii de la patru licee din zonă: ”Brukenthal”, Arte, ”Lazăr”și ”Goga”.

Mobilitate curată” pentru toți ceilalți

Programul Săptămâna Europeană a Mobilității, cu tema “Save energy”, se desfășoară în perioada 16-22 septembrie. Programul este o inițiativă a Comisiei Europene menită să atragă atenția asupra importanței trecerii de la deplasarea cu mașina personală, la transportul public, cu bicicleta sau pietonală.

Primarul Astrid Fodor, care are șofer la scară și nu se duce fără mașină nici măcar la coafor, îndeamnă sibienii ”să treacă la o mobilitate curată”, ”prin gesturile mici pe care fiecare dintre noi le facem!

Primarul Astrid Fodor intră în mod ”save energy”

În Sibiu, mobilitatea verde, sustenabilă, este promovată de Primăria Sibiu prin investiții concrete. Datorită acestora, în Sibiu există alternativa reală de a utiliza autobuzul, bicicleta sau deplasarea pe jos. De aceea, sper ca sibienii să treacă în număr tot mai mare spre un mod de deplasare care să scadă nivelul de poluare, în scopul îmbunătățirii calității aerului în Sibiu. Schimbările climatice sunt reale și sunt prezente în jurul nostru – efectele devastatoare ale acestora sunt tot mai vizibile. Prin gesturile mici pe care fiecare dintre noi le facem, putem să contribuim la atenuarea acestora, iar trecerea la o mobilitate curată este una dintre aceste măsuri care stă în puterea noastră”, spune primarul Astrid Fodor.

Programul Săptămânii Mobilității

Primăria Sibiu și partenerii săi au pregătit, pentru perioada 16-22 septembrie, un program de activități și proiecte care să îi atragă pe sibieni spre deplasarea cu autobuzul sau cu bicicleta:

– Zilele fără mașini pe mai multe străzi din centrul istoric, în 16 și 17 septembrie. De sâmbătă, 16 septembrie, ora 08:00, până duminică, ora 20:00, următoarele zone vor fi închise traficului, iar locurile de parcare vor fi eliberate de mașini: str. Centumvirilor, str. Avram Iancu (de la bifurcația cu strada Magheru până în Piața Mare), str. Mitropoliei (între str. Tribunei și str. Al. Odobescu) și str. Alexandru Odobescu (până la intersecția cu str. Moș Ion Roată). De asemenea, Piața Mică va deveni complet pietonală, desființându-se inclusiv locurile de parcare destinate locatarilor.

Activități sportive în Piața Mică, în 16 și 17 septembrie, între orele 12.00 și 18.00, organizate cu sprijinul Decathlon Sibiu. Sibienii mici și mari vor putea juca ping-pong, baschet, tenis, badminton sau tir cu arcul.

– Ateliere de pictură pentru copii, pe str. Al. Odobescu, organizate în 16 septembrie, de Teatrul pentru copii și tineret Gong

– Momente de dans în Piața Huet, în 16 septembrie, organizate de balerinii Teatrului de Balet Sibiu

– Serenade de chitară în Piața Mică, pe str. Avram Iancu, pe str. Centumvirilor, în Piața Schiller și în Piața Huet, în 16 și 17 septembrie, proiect realizat de Asociația Cultură Play

Activități cu participare gratuită la Baia Populară Sibiu. În 16 septembrie, echipa de la Baia Populară organizează un atelier pentru lecții de autoapărare și o acțiune sportivă TRX și core circuit, pentru primele 10 persoane care se înscriu la fiecare dintre cele două activități. –Dimineți creative” pe str. Arhivelor în 16 septembrie, eveniment organizat de Asociația Street Delivery, constând în diverse ateliere

– Cursă cu obstacole în Piața Schiller în 20 septembrie, realizată cu sprijinul Clubului Sportiv Comunitar și dotată cu premii constând în abonamente oferite de Muzeul Astra.

– O plimbare pe bicicletă până la Muzeul ASTRA, în 22 septembrie, cei care ajung cu bicicleta la muzeu în data respectivă urmând să beneficieze de intrare gratuită în Muzeu.

Concurs “Mix & Move”

Și anul acesta Primăria Sibiu organizează un concurs cu premii, sub denumirea Mix & Move”, care se va desfășura în perioada 16-22 septembrie. Acesta va consta în postarea pe pagina personală de Facebook a unei singure poze în care participantul se va fotografia într-un loc preferat de pe un traseu de autobuz sau o pistă pentru biciclete, postarea urmând să fie însoțită de hashtag-urile: #Sibiu, #europeanmobilityweek. Primăria Sibiu va acorda, prin tragere la sorți, 3 premii constând în abonamente Tursib sau Sibiu Bike City.

Etichete:

Recomandam sa citesti si