fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Primăriile din judeţul Sibiu, informate despre proiectul GIS al Consiliului Judeţean

întâlnire CJ Sibiu cu primarii

Primari, viceprimari şi reprezentanţi ai primăriilor din judeţul Sibiu au participat marți, 29 martie 2022, la o întâlnire de lucru organizată de Consiliul Județean Sibiu pentru implementarea proiectului „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu” (GIS), o parte dintre participanţi fiind conectați la întâlnire prin intermediul platformei Teams, anunţă Consiliul Judeţean Sibiu într-un comunicat de presă.

La întâlnire au fost prezenți administratorul public al județului, Adrian Bibu, arhitecta-șefă, Argentina Lapoși, șeful Serviciului Urbanism, Paul Muresan și echipa de proiect, iar prezentarea proiectul GIS a fost realizată de Maria Vișan și Marius Ienculescu, din partea societății Intergraph Computers SRL care realizează platforma GIS, menţionează Consiliul Judeţean Sibiu.

„Discuțiile au vizat patru aspecte și anume: avizul de primar pentru emiterea certificatului de urbanism, avizul de oportunitate pentru documentațiile de urbanism, comisia de acord unic, precum și comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism. Primarii au aflat cu acest prilej că toate PUG-urile localităților vor fi digitalizate și în orice moment se va ști ce se construiește în județ, unde e nevoie de extinderea unor rețele de utilități, etc. După finalizarea proiectului derulat de CJ Sibiu, preconizat la finele anului 2022, toate primăriile vor putea utiliza platforma pentru facilitarea emiterii unor acte administrative din sfera urbanismului: certificate de urbanism, avizul primarului, avizul de oportunitate”, se spune în comunicat.

Beneficiile acestui proiect se răsfrâng și asupra cetățenilor, menţionează reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, pentru că se vor putea încărca documentele necesare emiterii certificatului de urbanism într-un portal public fără a mai fi nevoie ca oamenii să meargă la sediul mai multor instituții.

În urma discuţiilor, primarii au primit un draft de protocol cu Consiliul Județean Sibiu, iar în scurt timp vor aduce amendamente care se vor concretiza în anexe tehnice la protocolul final.

Etichete:

Recomandam sa citesti si