fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Primarii PNL au aprobat statutul Zonei Metropolitane Sibiu

”Statutul Zonei Metropolitane Sibiu a fost dezbătut și agreat atât de Organizația Municipală Sibiu a PNL, cât și de primarii liberali din localitățile învecinate Sibiului, care doresc să adere la viitorul pol de dezvoltare”, a anunțat Adrian Bibu, președintele Organizației Municipale PNL Sibiu, care este și administratorul public al județului și consilier local.

Adrian Bibu e optimist

Urmează o întâlnire cu primarii din toate unitățile administrativ-teritoriale care vor face parte din zona metropolitană, ce va avea loc la Primăria Sibiu. ”Mulțumesc doamnei primar, cât și specialiștilor Primăriei Municipiului Sibiu, pentru deschidere și colaborare! Am convingerea că Zona Metropolitană Sibiu va aduce beneficii oamenilor, companiilor și instituțiilor din localitățile ce vor adera la aceasta”, spune Adrian Bibu.
Statutul va supus aprobării comisiilor de specialitate din primăriile care fac parte din zona metropolitană și apoi votului consiliilor locale.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară

Înființată în iulie 2021, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Sibiu” cuprinde acum zece localități din jurul municipiului Sibiu: Șura Mare, Șura Mică, Șelimbăr, Roșia, Ocna Sibiului, Poplaca, Sadu, Rășinari, Slimnic și Racovița. În 4 noiembrie 2022, alte șapte localități – Ludoș, Apoldu de Jos, Loamneș, Nocrich, Vurpăr, Gura Râului şi Avrig au dobândit calitatea de asociaţi cu drepturi depline. Municipiul Sibiu nu face parte din această asociație.
Obiective importante
Statutul asociației cuprinde obiective importante, cum ar fi: îmbunătățirea infrastructurii regionale/locale de transport, mediu, utilități publice, socială, educațională, poliție locală, patrimoniu cultural; îmbunătățirea sistemului integrat pentru situații de urgență prin achiziționarea în comun a echipamentelor pentru intervenții în situații de urgență și furnizarea în comun a serviciului public de intervenție în situații de urgență și prevenirea dezastrelor; sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și zonal; dezvoltarea durabilă și promovarea turismului.