fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Primăriei Sibiu face precizări privind hărțuirea asistentei medicale

Primăria Sibiu vine cu câteva precizări privind informațiile apărute în mass-media despre scene revoltătoare în care o asistentă medicală a fost amenințată de vecini pentru că îngrijește bolnavii de coronavirus.

Momentul a fost surprins de fiica asistentei și postat pe rețelele de socializare.

Vă transmitem mai jos poziția Primăriei Sibiu cu privire la hărțuirea asistentei medicale ATI în localitatea Loamneș.

Referitor la cazul asistentei ATI din județul Sibiu care a fost hărțuită de vecinii săi, facem următoarele precizări pentru corecta informare a publicului:

Incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș. Facem această precizare clară deoarece știrea a fost difuzată în cele mai multe publicații fără acest detaliu important. Considerăm că lipsa unei documentări temeinice a acestei știri a adus atingere imaginii municipiului Sibiu, un oraș care a arătat mereu și a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă și solidară în momente de criză.

Comunitatea municipiului Sibiu s-a mobilizat exemplar, ca de fiecare dată, în a da o mână de ajutor atât persoanelor aflate în situații dificile în contextul izolării, cât mai ales spitalelor sibiene, un număr mare de firme, persoane fizice și ONG-uri donând pentru dotarea acestora. Comunitatea noastră a înțeles rolul major pe care îl are personalul din spitale, acesta fiind prima linie de luptă împotriva acestui virus. Din acest motiv facem tot ce ne stă în putință pentru a-i proteja.

Primăria Sibiu condamnă o astfel de atitudine, care considerăm că provine din insuficienta informare cu privire la modalitatea de transmitere a acestui virus și lipsa de empatie pentru semeni.

Primăria Sibiu transmite și cu această ocazie respectul și aprecierea față de personalul medico-sanitar. Pentru a sprijini și proteja această categorie de personal din sistemul sanitar public, în baza prevederilor HG 201/18.03.2020, Primăria Sibiu a rezervat trei unități de cazare de tip hotel din Sibiu pentru personal medico-sanitar care interacţionează cu pacienţi şi care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru, ca măsură preventivă împotriva răspândirii virusului. De asemenea, a fost rezervată o unitate de cazare de tip hotel pentru personalul medico-sanitar confirmat cu COVID-19, care nu necesită internarea, prevenind infectarea familiilor acestora.

Foto: arhivă

Etichete:

Recomandam sa citesti si