fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Primăria țintește căpușele, dar ucide și albinele, fluturii și mămăruțele

În plin avânt al curentului ”ecofriendly”, Primăria Sibiu recurge la clasicele metode toxice de stârpire a insectelor periculoase. Odată cu uciderea căpușelor, sunt decimate și populațiile de albine, fluturi, mămăruțe, furnici sau libelule.

Campania de primăvară pentru dezinsecția împotriva căpușelor va începe mâine, pe domeniul public al Municipiului Sibiu. Primăria anunță acțiuni de dezinsecție în perioada 21-29 martie, pe o suprafață de aproape 1 milion de metri pătrați: în parcuri, spații verzi, locuri de joacă, Grădina Zoologică, Cimitirul Municipal.

”Insecticidul utilizat pentru dezinsecție este Deltatim Plus, acesta fiind avizat de către Ministerul Sănătății prin Comisia Națională de Produse Biocide”, precizează Primăria, anunțând, totodată, că ”persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat”.

”Deltatim Plus este un insecticid destinat controlului majorității insectelor care infestează mediul urban, profesional sau agricol. Combate insecte zburătoare (muște, țânțari, molii, păduchi de carte, chironomide etc.) și târâtoare (gândaci de bucătărie, furnici, pureci, căpușe, urechelnițe, păianjeni și ploșnițe). De asemenea, combate cariile și insectele care atacă produsele depozitate (moliile) precum și larvele de muscă în mediul lor de reproducere. Efectul acestui produs are remanență 4-6 săptămâni, în funcție de frecvența aplicărilor, gradul de curățenie a spațiilor în care este aplicat și umiditatea specifică”, se arată în descrierea produsului.

În statele civilizate, cu adevărat prietenoase cu mediul, lupta împotriva căpușelor a fost câștigată fără arme chimice. Google poate fi o bună sursă de inspirație și pentru primarul Astrid Fodor sau ”specialiștii” din Primăria Sibiu.

Etichete: