fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu Sport

Primăria Sibiu sprijină financiar clubul sportiv FC Hermannstadt

Pentru corecta informare a publicului, Primăria Sibiu face următoarele precizări cu privire la sprijinul substanțial pe care administrația locală îl acordă clubului de drept privat FC Hermannstadt:

Prin Agenda Sport a orașului, în baza Legii 350/2005, Primăria Sibiu finanțează anual Asociația Fotbal Club Hermannstadt, începând din 2016, imediat după înființarea acestei echipe. Din finanțarea primită anual din fonduri publice, managementul echipei poate deconta următoarele tipuri de cheltuieli, cu condiția de a prezenta documente justificative, corect întocmite și semnate de către persoanele împuternicite din partea Clubului, precum și de administratorul judiciar:

● Transportul echipei în locațiile în care se joacă meciurile, precum și în cantonamente
● Cazarea echipei și a personalului tehnic, atât în cantonament, cât și în perioada desfășurării meciurilor, precum și cazarea managementului echipei, în perioada meciurilor
● Serviciile de servire a mesei, atât în perioadele de pregătire fizică, cât și cazul deplasărilor pentru acțiunile sportive și cheltuieli cu alimentația de efort în perioadele de pregătire fizică
● Închirierea facilităților necesare pentru desfășurarea meciurilor și pentru perioadele de pregătire fizică, cum ar: stadionul, nocturna, etc.
● Cheltuieli cu plata arbitrilor și medicilor
● Cheltuielile cu paza și serviciile medicale pe timpul desfășurării meciurilor
● Cheltuielile cu refacerea după efort, adică diverse tratamente de recuperare
● Cheltuieli medicale, adică asigurarea vizelor periodice pentru sportivi, testări (inclusiv COVID), vizite periodice la medici
● Cheltuielile cu materiale și echipamentul sportiv în limita amaxim 50.000 de lei.
● Premii pentru partidele câștigate de echipă
● Indemnizații în valoare de 720 de lei/persoană/lună, acordată fiecărui jucător și tehnician, cuantumul și acordarea acestora fiind reglementate de HG 1447/2007.
● Promovarea echipei, în limita a maxim 10.000 de lei.
● Taxe pentru înscrierea și participarea sportivilor în competiții

Spre exemplu, în anul 2021 Primăria Sibiu a alocat din fonduri publice suma de 2.000.000 lei pentru echipa FC Hermannstadt, din care Asociația a putut justifica și deconta prin documentele depuse doar 1.770.000 lei. Un alt exemplu este anul 2020 – marcat de pandemia COVID care a afectat desfășurarea competițiilor sportive – când municipalitatea a alocat către FC Hermannstadt un sprijin financiar special în cuantum de aproximativ 1.300.000 lei, în baza Legii 55/2020, suplimentar sumelor alocate prin Agenda Sport în valoare de 2.000.000 lei. Din totalul sumelor alocate, Asociația a decontat 2.685.000 de lei.

Singurele cheltuieli care NU pot fi decontate din sumele alocate din fonduri publice sunt cheltuielile salariale, pentru că legislația română și regulamentele europene nu permit acest lucru.

Astfel, Primăria Sibiu a fost și rămâne alături de echipa FC Hermannstadt pentru că ne dorim ca fotbalul sibian să fie bine reprezentat prin acest club sportiv, motiv pentru care pe de o parte finanțează aproape integral cheltuielile Clubului care nu sunt legate de salarii, iar pe de altă parte asigură infrastructura necesară, fiind aproape de finalizarea celei mai mari investiții a orașului din ultimii ani – modernizarea Stadionului Municipal Sibiu.

Etichete: