fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Primăria Sibiu ordonează comerțul stradal

În fiecare an, în municipiul Sibiu, se organizează de către terți operatori târguri de produse handmade sau artizanat, aceștia subînchiriind practic domeniul public la prețuri mult mai mari față de taxa pe care Primăria Sibiu o percepe organizatorilor pentru ocuparea domeniului public.

În plus, Primăria Sibiu primește frecvent cereri din partea comercianților de a închiria domeniul public în alte perioade decât cele de desfășurare a acestor târguri.

Pentru a ordona comerțul stradal, pentru a încuraja micile afaceri din acest domeniu și pentru a oferi comercianților de produse de artizanat o taxă corectă de închiriere a domeniului public (de 2 lei/mp/zi), Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public primește de acum înainte cereri și va organiza periodic, în zile prestabilite, în Piața Huet, sau în alte zone din centrul istoric, spații în care acești comercianți vor putea să își vândă produsele pe domeniul public. Dacă sunteți interesați, vă invităm să urmăriți secțiunea Anunțuri de pe https://spadpp.sibiu.ro/ unde se vor anunța perioadele stabilite pentru comercializare.

Prima astfel de acțiune va fi organizată în Piața Huet în perioada 8-11 septembrie, între orele 10.00 – 21.00. Un număr de 22 de spații de 9 mp fiecare vor fi disponibile, iar comercianții interesați sunt invitați să se programeze online marți, 6 septembrie, pe platforma electronică https://e-administratie.sibiu.ro/cmsSE/ pentru a se prezenta la ghișeu. Procedura de înscriere va fi aceeași ca în cazul acțiunilor anuale organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 1 și 8 martie și Sfântul Valentin.

Ocuparea spațiilor se va face în ordinea primirii cererilor. Pentru un aspect îngrijit al zonei, comercianții vor folosi pentru amenajarea spațiilor pavilioane albe și mese.

Primăria reamintește că standuri permanente pentru comercializarea acestui tip de produse de artizanat sunt amplasate în Piața Mică (20 de standuri) și pe strada Al. Papiu Ilarian (28 de standuri), acestea ocupându-se prin licitație publică.    

Etichete:

Recomandam sa citesti si