fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Primăria Sibiu investește 4,6 milioane de lei în extinderea Casei de Cultură a Municipiului şi Teatrul de Balet

Casa de Cultură a Municipiului Sibiu a semnat contractul de lucrări pentru extinderea, etajarea şi reamenajarea sediului situat în Parcul Tineretului.

Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri de cerere de oferte, iar lucrările sunt finanţate din bugetul local al municipiului Sibiu. “Este o lucrare absolut necesară pentru că am dorit să oferim balerinilor Teatrului de Balet o sală de repetiţii, iar Casei de Cultură a Municipiului un sediu corespunzător pentru a-şi desfăşura activitatea. Ne bucurăm cu toţii de spectacolele Teatrului de Balet şi de evenimentele Casei de Cultură a Municipiului, dar, la rândul nostru, trebuie să le asigurăm condiţiile absolut necesare pentru un act cultural de calitate” (Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu). În urma procedurii de achiziţie, contractul a fost semnat cu firma SC Alex Rom SRL Mediaş, valoarea acestuia fiind de 4.618.845 lei. Practic, lucrările presupun extinderea clădirii existente asupra scenei fostului teatru de vară, precum şi amenajarea unui subsol, şi construirea unui etaj şi a unei mansarde peste parterul rezultat în urma extinderii. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere, acesta urmând să fie transmis la începutul lunii octombrie.

În prezent sediul Casei de Cultură a Municipiului şi al Teatrului de Balet măsoară aproximativ 320 m2, un spaţiu insuficient pentru desfăşurarea corespunzătoare a activităţilor. Suprafaţa utilă totală a noii clădiri va măsura aproximativ 1.100 m2, sala de repetiţii pentru balet având o suprafaţă de 183 m2. Noul imobil va adăposti birouri, sala de repetiţii pentru balerini, dar şi camere de cazare pentru balerinii care nu au domiciliul în Sibiu. De luni, 5 octombrie, birourile Casei de Cultură a Municipiului se vor muta pe bulevardul Victoriei, nr. 39 (aproape de intersecţia cu strada Avrig) pentru a permite desfăşurarea lucrărilor în clădirea din Parcul Tineretului.

Etichete:

Recomandam sa citesti si