fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de biciclete

Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice moderne de unde putea închiria sute de biciclete și triciclete, prin intermediul proiectului Sibiu Bike City. Proiectul în valoare de 9,7 milioane lei este finanțat din fonduri europene.

“În maxim 10 luni sibienii vor avea la dispoziție 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg orașul pentru care vom achiziționa 540 de biciclete produse în Canada și alte 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziția dotărilor și amenajarea acestor centre. În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ștrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului și Calea Dumbrăvii și urmează să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentațiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete: unul pe Calea Șurii Mici și unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de bicicleteContractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat 3 ofertanți. Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu cu finanțare din fonduri europene este de 9.706.360,48 lei.

Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de bicicleteFirma contractantă va realiza proiectul de specialitate și va furniza următoarele:

  • 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS
  • 8 triciclete pentru seniori
  • 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități
  • 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor
  • terminale inteligente de închiriere și plată cu cardul bancar
  •  5000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată
  • aplicație mobilă pentru închiriere și plata serviciilor

În cadrul proiectului vor fi achiziționate și 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraș.

Primăria Sibiu începe amenajarea a 44 de centre publice pentru închirieri de biciclete
Etichete:

Recomandam sa citesti si