fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Primăria Sibiu – amendată deoarece nu deţine autorizaţie PSI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a amendat marți Primăria Municipiului Sibiu pentru că nu are autorizaţie PSI.

În sediul Primăriei Sibiu, din Piaţa Mare, care a fost amenajat în anul 2006, au fost făcute în urmă cu trei ani lucrări de recompartimentare și reamenajare, adică a fost amenajată o arhivă în subsolul clădirii. După aceste lucrări, a fost nevoie de un nou aviz al ISU. “Instituția a început demersurile pentru realizarea documentației tehnice, a proiectării instalațiilor și actualizării proiectelor tehnice în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu. În urma acestor studii a rezultat un raport de expertiză tehnică, predat Primăriei Sibiu în data de 21.10.2015, prin care se indică o serie de măsuri pe care instituția trebuie să le ia pentru a primi această autorizație PSI. Primăria Sibiu va contracta aceste lucrări în următoarea perioadă. Pentru lipsa acestei autorizații pentru securitate la incendiu, ISU Sibiu a aplicat instituției o amendă contravențională astăzi, 3 noiembrie 2015”, se arată într-un comunicat al Primăriei. “Precizăm că sediul Primăriei Sibiu este dotat cu hidranți, mijloace de detecție ale fumului și sisteme de semnalizare. Ieșirile de incendiu sunt corespunzător semnalizate și este întocmit și aprobat Planul de Evacuare. Personalul este instruit trimestrial sau semestrial în domeniul situațiilor de urgență conform programului aprobat de ISU. Clădirea Primăriei Sibiu are cinci ieșiri și a fost dotată și cu o scară de evacuare interioară, spre curte”, se arată în comunicatul emis de Primăria Sibiu.
Pe de altă parte, Cosmin Balcu, inspectorul şef al ISU, spunea luni că a amendat de mai multe ori Primăria Sibiu, pentru lipsa autorizaţiei PSI. Din comunicatul Primăriei, reiese că ISU a amendat Primăria doar la o zi după ce inpectorul şef anunţa că a dat mai multe amenzi.

sursa foto: sibiul.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si