fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Sănătate

Primăria Sibiu achiziționează termoscannere pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor din anii terminali

Primăria Sibiu achiziționează dispozitive pentru măsurarea temperaturii corporale pentru elevii din anii terminali, a 8-a și a 12-a, care vor relua cursurile din data de 2 iunie și apoi vor susține examenele.

Mai multe unități de învățământ au solicitat Primăriei să achiziționeze termoscannere pentru măsurarea temperaturii corporale a elevilor, ca măsură suplimentară de prevenție. Dat fiind faptul că această achiziție nu se poate face din fondurile unităților de învățământ provenite din costul standard per elev alocat de Ministerul Educației, am decis să le achiziționeze Primăria Sibiu.  Vom cumpăra câte un termoscanner sau două pentru fiecare din cele 35 de școli și licee care va relua cursurile, în funcție de numărul de elevi care se reîntorc la ore. Utilizarea acestor dispozitive va completa celelalte măsuri de siguranță, precum purtarea măștilor și a mănușilor. De asemenea, am verificat ca toate unitățile de învățământ să aibă mijloacele financiare pentru achiziția de dezinfectanți, săpun și prosoape de unică folosință.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Dispozitivele avute în vedere sunt termometre cu infraroșu, care măsoară temperatura corpului de la o distanță de 5-10 cm, dotate cu alarmă audio la depășirea pragului de temperatură de 37,2°C.

Achiziția se va desfășura prin SICAP de către serviciul public care administrează clădirile unităților de învățământ.

Etichete: