fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Primăria Șelimbăr premiază cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie

Consilierii locali din Șelimbăr vor vota miercuri, în cadrul ședinței din luna ianuarie, propunerea ca premierea cu 1.000 de lei a cuplurilor care aniversează 50 de ani căsătorie să devină o regulă în comunitate, iar proiectul inițiat anul trecut să fie păstrat și în acest an. Un proiect în acest sens a fost inițiat de primarul Marius Grecu.
”Se aprobă acordarea ”diplomei de aur” și a premiului în sumă de 1.000 de lei net pentru fiecare dintre cuplurile din comuna Șelimbăr care aniversează 50 de ani de căsătorie și peste 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în cursul anului 2023. Acordarea diplomei de onoare și a premiului se va realiza într-un cadru festiv”, se precizează în proiect.
Ideea vine după ce autoritățile locale au constatat că în societatea actuală familia este des amenințată de destrămare prin divorț, și, astfel, au făcut această premiere din respect pentru cuplurile care au reușit să păstreze căsătoria neîntreruptă pe parcursul a 50 de ani de căsătorie. Anul trecut, opt cupluri de șelimbăreni au fost sărbătorite în cadrul unui eveniment în care s-a vorbit mult despre toleranță, iubire, încredere și respect.