fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Primăria scumpește cu 50 de euro/mp terenurile din Tineretului

Municipalitatea a actualizat prețul de vânzare a terenurilor pe care le-a acordat gratuit în cartierul Tineretului, începând din 2004.

Cu aproape 50 de euro/mp mai mult decât anul trecut vor plăti cei care au beneficiat de Legea nr. 15/2003 și vor să devină proprietari ai terenurilor pe care și-au construit casele. Loturile distribuite de Primărie au suprafețe cuprinse între 264 și 474 de metri pătrați.

Prețul de vânzare a terenurilor, aflate în proprietatea privată a Municipiului Sibiu, de 124,75 euro/mp plus TVA, a fost stabilit de un evaluator autorizat. Acesta este stipulat în proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de joi, 23 februarie.

Până acum, municipalitatea a vândut 48 de terenuri către proprietarii caselor din cartierul Tineretului, la diverse prețuri.

Potrivit Legii nr. 15/2003, au primit un loc de casă tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Casele construite pe aceste terenuri nu se pot vinde decât după ce proprietarii cumpără și terenul. Anul trecut, prețul de vânzare a fost de 85,35 euro/mp plus TVA.

Pe piața imobiliară, casele din cartierul Tineretului se vând cu prețuri ce pornesc de la 145.000 de euro și ajung chiar și la 465.000 de euro, în funcție de suprafața construită și de terenul aferent.

Etichete: