fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Primăria Mediaș investește peste 23 milioane de lei pentru reabitarea unei școli și a străzilor din centrul istoric

Primăria Mediaș investește peste 23 milioane de lei pentru reabitarea unei școli și a străzilor din centrul istoric

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice si administratiei, Cseke Attila, a semnat 17 noi contracte de finantare, în valoare totala de 99,33 milioane de lei, care au ca beneficiari unități administrativ-teritoriale si intreprinderi mici și mijlocii.

Astfel, municipiul Mediaș va beneficia de 23,24 milioane de lei, care vor fi alocate pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 4 și a străzilor din centrul istoric, precum și pentru modernizarea sistemului de iluminat în Piața Regele Ferdinand I.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Școala Gimnazială nr. 4 Mediaș este amplasată în centrul municipiului, la intersecția dintre străzile Ștefan Ludwig Roth și Pompierilor. Atestată documentar prima dată în anul 1762, instituția este situată lângă zidul exterior al Cetății Medievale, pe latura sud-vestică.
Principalele degradări, în afara uzurii normale cauzate de trecerea timpului, au fost cauzate de doi factori principali care au acționat de-a lungul timpului: seismele și inundațiile.

Investiția constă în reabilitarea, modernizarea și dotarea unității de învățământ prin refacerea grupurilor sanitare, a sălilor de clasa, sălii de sport, mediatecă, precum si introducerea unor funcțiuni necesare funcționarii curente a construcției (centrala termica, instalații de ventilații, tablou electric general, etc).

O altă componentă a proiectului constă în reabilitarea străzii Stephan Ludwig Roth (până la intersecția cu strada Mihai Eminescu) strada Petofi Șandor, strada I. Ghe. Duca și strada Nicolae Iorga și a Piaței Regele Ferdinand I.
Proiectul constă în modernizarea sistemului de iluminat, realizare de trasee și canale tehnice pentru cabluri, modernizarea zonelor pietonale, amenajarea spațiilor verzi existente și crearea de noi spații verzi unde zonele permit.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si