fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Primăria Mediaș cumpără 5 troleibuze, cu 15 milioane de lei

Primarul reales al Mediașului a găsit soluția pentru descongestionarea traficului din oraș: cumpără cinci troleibuze lungi de câte 12 metri, care vor descuraja medieșenii să mai iasă pe străzi cu autoturismul propriu. Oricum, contractul semnat astăzi, de Gheorghe Roman, se va materializa abia peste un an.

„Am semnat astăzi un contract cu firma Solaris Bus & Coach SP.Z.O.O. de aproximativ 15 milioane de lei, un contract care prevede achiziționarea a cinci troleibuze noi, performante. Nu pot decât să-mi exprim speranța că acest contract va fi respectat așa cum se cuvine și că în aproximativ un an cele cinci troleibuze vor fi puse la dispoziția cetățenilor municipiului Mediaș“, a anunțat primarul Gheorghe Roman, într-un comunicat de presă.

Achiziția se desfășoară în cadrul proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)“, finanțat prin PNRR, componenta 10 – Fondul Locativ.

”Investiția va asigura tranziția ecologică către un sector de transport durabil, sustenabil și o dezvoltare accelerată a infrastructurii și serviciilor de transport, cu impact pozitiv asupra mediului de afaceri, iar forța de muncă a întreprinderilor medieșene va beneficia de mobilitate accesibilă și reducerea timpilor de transport”, se explică în comunicatul de presă. Cert este că ”dezvoltarea accelerată” se va produce cam pe la mijlocul anului 2025, în cel mai fericit scenariu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment