fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Primăria licitează pentru Fabrica de Cultură

Constantin Chiriac salută decizia Primăriei Sibiu de a cumpăra Fabrica de Cultură, scoasă la licitație de SC Construcții SA.
”Salutăm acordul Primăriei Sibiu de a se implica în achiziția Fabricii de Cultură prin participarea la licitație și mulțumim tuturor serviciilor care au reușit să găsească calea legală pentru această acțiune. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, în primul rând doamnei primar Astrid Fodor, care încă de anul trecut a dorit împlinirea acestui obiectiv, dar nu s-au întrunit toate condițiile legale. Mulțumim tuturor și sperăm ca ceea ce înseamnă obiectivul Fabrica de Cultură să devină o realitate a Sibiului, o structură care este atât de plină de conținut”, a transmis Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Fabrica de Cultură se află pe strada Triajului și se întinde pe 3,4 hectare, din care 6.776 metri pătrați sunt ocupați de clădiri. SC Construcții SA a evaluat proprietatea la 4,32 milioane de euro.

Teatrul sibian plătea o chirie de 5,3 milioane de lei pe an pentru vechile hale industriale pe care le-a transformat, o dată cu punerea în scenă a producției teatrale Faust, într-o Fabrică de Cultură.