fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Primăria lansează noul site turistic al Sibiului

După ce portalul www.sibiu.ro a fost lansat într-o nouă versiune în luna noiembrie 2014, site-ul de turism al Sibiului, parte a portalului menționat, primeşte şi acesta un nou format.

“Ne-am pregătit pentru sezonul turistic, lansarea acestui nou site de turism fiind foarte necesară şi binevenită în acest context. Turiştii vor găsi în acesta o sursă de informare foarte amplă şi utilă, prezentată într-un mod dinamic şi interactiv. Fiind optimizat şi pentru tablete şi telefoane smart, informațiile conținute de pagină sunt ușor și rapid de accesat.” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului. Site-ul este structurat pe trei categorii principale: Descoperă, Planifică şi Vizitează. Secţiunea “Descoperă” prezintă oraşul şi atracţiile sale prin fotografii, evenimente culturale şi descrieri, încercând astfel să atragă turişti în oraş. În secţiunea “Planifică” sunt incluse informaţii despre modalităţi de transport, posibilităţi de cazare şi o hartă interactivă a Sibiului. Secţiunea “Vizitează” prezintă locaţia turistică Sibiu, cu obiectivele sale turistice şi patrimoniul său construit şi cultural. Structura este completată de rubrici precum “10 motive să vizitezi Sibiul”, „10 lucruri despre Sibiu”, „Top 10 atracţii” dar şi de calendarul cu evenimente culturale care au loc în Sibiu, acestea fiind materiale scrise succint pentru a atrage atenţia vizitatorului.

Turiștii pot utiliza site-ul pentru a găsi un hotel la care să înnopteze, dar și restaurante sau cafenele unde poate servi masa. Fiecare obiectiv turistic, hotel sau local public prezentat în pagină are şi fotografii alăturate şi este poziţionat pe harta interactivă. Această hartă permite căutarea şi localizarea fiecărei unităţi de cazare sau masă. Un instrument util este fereastra de căutare de pe pagina de start (banda dreapta) unde utilizatorul poate căuta în funcţie de zona unde se află unităţi de cazare, restaurante sau terase apropiate. O noutate a acestui site constă în faptul că cei care doresc să înscrie pe site un hotel, restaurant sau cafenea din municipiul Sibiu, pot face acest lucru prin simpla completare a unui formular online. La fel se procedează şi pentru modificarea informaţiilor deja existente despre unitatea proprie. Albumul foto este şi acesta nou şi interactiv în sensul că se pot încărca fotografii şi se pot adăuga comentarii la fiecare imagine. Această secţiune oferă posibilitatea ca utilizatorul să încarce propriile fotografii din sejurul petrecut în Sibiu care vor apare în album după un filtru al adminstratorului site-ului. Prin noua platformă s-a creat şi o legătură mai rapidă cu reţelele de socializare, fiecare obiectiv putând fi preluat uşor pe aceste reţele. Paginile site-ului poate fi transformate în pdf-uri, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi imprimate cu posibilitatea de a selecta în prealabil doar secţiunile de pe pagină care se doresc a fi imprimante.

Etichete: