fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Primăria îngroapă 2 milioane de lei în parcarea de lângă Parcul Belvedere

Astrid Fodor le cere consilierilor locali să aprobe o investiție de 1.832.947,26 lei în amenajarea unei parcări pe strada Săcel, lângă parcul Belvedere. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Sibiului va fi votat în ședința Consiliului Local din 25 octombrie.

La două luni de la inaugurarea noului parc, edilii au constatat că vizitatorii nu au locuri de parcare și își lasă mașinile pe unde apucă. Viitoarea parcare, proiectată de SC Ing Proiect Management SRL, va avea aproximativ 52 de locuri, 23 de pomi plantați și 6 stâlpi de iluminat.

Parcarea reduce emisiile de CO2?

În viziunea specialiștilor din Direcția Tehnică a Primăriei – Serviciul Coordonare Lucrări de Investiții, care au întocmit Raportul de specialitate, amenajarea acestei parcări va avea ”un aport considerabil la reducerea emisiilor de dioxid de carbon”! ”Parcarea ce va fi amenajată reprezintă un obiectiv important, care contribuie la atragerea vizitatorilor în zona parcului, respectiv la stimularea practicării unor activități recreative și de agrement, aducând un aport considerabil reducerii emisiilor de C02 și asigurării condițiilor optime pentru creșterea confortului și a calității vieții”, se arată în raportul de specialitate.

Indicatorii tehnici ai proiectului de amenajare a parcării de pe strada Săcel:

– Lungimea parcării – 120 metri

– Lățimea părții carosabile – 6 metri

– Lățimea benzilor de circulație: 2 X 3 m

– Lățimea zonelor parcărilor – 5,50 m

– Suprafață trotuare – 250 mp

– Suprafață parte carosabilă – 900 mp

– Suprafață zone verzi: – 650 mp

Etichete:

Recomandam sa citesti si