fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Primăria Cisnădie a solicitat (în premieră) dezvoltatorului acordarea unui teren pentru educație

În urmă cu doi ani, o nouă dezvoltare imobiliară în cartierul Arhitecților era în procedură de avizare, mai exact era vorba de P.U.Z.-ul elaborat de către un dezvoltator imobiliar în zona  strazii Școala de Tenis, care propunea construirea a 74 de blocuri (circa 1900 apartamente) pe o suprafață de 19,5 ha de teren.

 

“Primăria Cisnădie a solicitat (în premieră) dezvoltatorului acordarea unui teren pentru educație în cadrul proiectului, însă acest demers a dus la oferirea de către dezvoltator a doar 3174 suprafață insuficientă pentru construirea unor spații pentru educație destul de mari raportate la numărul locuitorilor din zonă.

A fost prima, și deocamdată singura dată, când în cartierul Arhitecților un dezvoltator a cedat Primăriei Cisnădie astfel de spații”,a declarat Anca Tataru, presedinta USR Cisnadie.

 

La vremea respectiva, consilierii USR și au transmis în etapa dezbaterilor publice o serie de îmbunătățiri ale proiectului, printre care și faptul că spațiul prevăzut pentru educație nu era suficient nici măcar pentru copiii din cadrul noii zone rezidențiale propuse. Din cauza capacității reduse, cea mai mare parte a copiiilor din noua zonă de blocuri ar fi fost în continuare nevoiți să facă naveta la alte școli, în principal la cele din Sibiu.

 

Ca urmare a celor transmise de către USR Cisnădie, dezvoltatorul a crescut spațiul cedat cu încă 826 mp până la o suprafață totală de aproape 4000 mp (2% din suprafața PUZ).

 

În luna ianuarie a acestui an, cei 6 consilieri locali USR au discutat cu arhitectul șef al orașului Cisnădie despre posibilitatea de a extinde zona prevăzută în P.U.Z. pentru educație, acesta confirmând faptul că suprafața alocată nu este suficientă pentru construirea unei școli și a unei grădinițe.

 

În timpul anului, Primăria Cisnădie a ajuns la aceeași concluzie și a început demersuri în vederea achiziționării unei teren în aceeași zonă pentru a completa suprafața primită prin donație de la dezvoltator.

 

Astfel în ultima ședință a Consiliului Local Cisnădie s-a aprobat achiziționarea unui teren în suprafață de 3677 mp , la pretul de 53,03 euro/mp fără TVA.

 

Baza proiectului de educație a fost așadar consolidată cu un teren total de 7.679 mp (cca. 4000 mp cedați gratuit și 3677mp cumpărați) și va urma un drum lung până la construirea efectivă a unității de învățământ și darea ei în folosință.

Etichete: