fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Primăria cartează toți arborii din Hipodrom I

Copacii sunt inventariați și înscriși pe o hartă electronică

Parteneriatul dintre Primăria Sibiu și Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu continuă prin proiecte concrete. Serviciul Public pentru Administrarea Parcurilor și a Zonelor Verzi a desfășurat, împreună cu ULBS, prin Facultatea de Științe – departamentul de Ecologie și Protecția Mediului, o activitate de inventariere și cartare a arborilor din Cartierul Hipodrom I, unde Primăria Sibiu a plantat peste 500 de arbori, în urma lucrărilor de reabilitare a zonei de blocuri.

Coordonați de profesorul Mihai Crăciunaș, studenții au participat la această acțiune în stagiul lor de practică, având posibilitatea de a aplica în teren cunoștințele dobândite teoretic, la cursuri. Doamna Raluca Mihai, peisagist absolvent al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și specializat în Olanda în domeniul gestionării vegetației în mediul urban, a fost specialistul care a realizat acest training, cu sprijinul inspectorilor din cadrul Serviciului Parcuri și Zone Verzi al Primăriei Sibiu.

“În această acțiune au fost cartați aproximativ 200 de arbori din cartierul Hipodrom I, adică li s-a identificat poziția geospațială și au fost înscriși pe o hartă electronică. De asemenea, pentru fiecare arbore cartat s-a completat o fișă de inventar cu date despre, specie, înălțime, diametru și elemente de evaluare a stării de sănătate. Acțiunea de cartare și inventariere va continua până la finalizarea întregului cartier. Scopul final al acțiunii de cartare este acela de a introduce toți arborii, cu poziția lor, în Registrul spațiilor verzi din municipiu, iar în acest sens Serviciul Parcuri și Zone Verzi va continua etapizat demersurile”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Primăria Sibiu.

 

Etichete: