fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Prima ediție a Bazarului Șurilă Iepurilă a fost un succes desăvârșit

Prima ediție a Bazarului Șurilă Iepurilă a fost un succes desăvârșit

Iepurașul a fost întâmpinat în Vinerea Mare, pe terenul de sport din Șura Mare cu icoane pictate pe sticlă, coronițe și ouă realizate prin tehnica șervețelului și a marmurei, a căror autori sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Prin intermediul atelierelor copiii comunei Șura Mare și-au dezvoltat creativitatea și abilitățile motrice.

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei numărul participanților la fiecare dintre aceste ateliere este limitat, fiind realizate și în zile diferite. „La atelierul de coronițe au participat aproximativ 20 de copilași cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Aceștia au fost împărțiți în două grupe. Astfel o grupă a fost coordonată de Adriana Tăvală și Cosmina Tăvală, două fete din localitatea noastră, foarte talentate care au venit cu un model de coroniță făcut din materiale gândite de ele. Cealaltă parte de atelier a fost propunerea Ioanei Vatră pe care am susținut-o cu tot dragul și unde am primit un ajutor foarte mare de la talentata noastră colegă voluntară, Claudia Roman. Copii erau foarte încântați, am râs, ne-am distrat, am glumit. Au avut pauză de gustare, când au primit ceva dulce și suc. Cred că totul a decurs frumos și conform legii. Este nevoie de astfel de acțiuni în care să ne implicăm pentru copii, mai ales că este nevoie de socializare fizică. Ne pare rău că, din cauza pandemiei nu putem face ateliere mult mai mari cu mai mulți copii, dar colegele voluntare au căutat pentru fiecare atelier copilași dornici să învețe și să se distreze în același timp. Suntem un grup de voluntari care dorim să aducem ceva frumos în comuna noastră și sperăm să fie pe placul tuturor.”, a spus Lavinia Dejan, una dintre voluntare.

Prima ediție a Bazarului Șurilă Iepurilă a fost un succes desăvârșitAtelierul de pictat iconițe pe sticlă este cel de-al doilea proiect al acestor voluntari inimoși din Șura Mare. Artistele Diana Dicoi, Mădălina Bugner și Georgiana Duminică, alături de câteva tinere i-au învățat pe cei mici să picteze icoane pe sticlă cu model și culori autentice. „Au descoperit tehnica de conturare în tuș a icoanei cu ajutorul unui șablon, au aflat despre combinațiile de culori pentru autenticitatea și frumusețea icoanei. Cei mici au fost total fascinați de această activitate și s-au concentrat foarte mult pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos. Entuziasmul se putea observa pe chipurile lor, la începutul fiecărei zi de atelier.   Acest gen de acțiune are un rol foarte important pentru comunitatea noastră, deoarece ne ajută să comunicăm mai mult și să descoperim tineri talentați care fac parte din comuna noastră. Ne bucurăm că în perioada vacanței de Paști am reușit să distragem copiii de la alte activități nesănătoase cum ar fi jocurile pe calculator sau televizorul. Din cauza pandemiei numărul de participanți a fost limitat, dar ne dorim să reluăm acest gen de activitate cu un număr mai mare de copilași atunci când situația pandemică în care ne aflăm se va îmbunătăți.”, a mărturisit Diana Dicoi, una dintre coordonatoarele atelierului de pictat iconițe.

Copiii din Hamba și Șura Mare au fost angrenați în numeroase activități în mini-vacanța de Paști. Dacă unii dintre ei au învațăt să picteze icoane pe sticlă sau să confecționeze coronițe, alții au decorat ouă prin tehnica șervețului, dar și prin metoda „marmorarea oului”. Din mânuțele micilor meșteri și sub atenta coordonare a Rodicăi Rațiu, Adinei Jansenn, Georgianei Raica, Adrianei Tăvală, Beatris Ionichi și Claudiei Roman au ieșit opere de artă. Copiii au dat dovadă de multă atenție, implicare, îndemânare și talent, indiferent de atelierului în care s-au împlicat.

Prima ediție a Bazarului Șurilă Iepurilă a fost un succes desăvârșit„Copiii au fost încântați de aceste tehnici de vopsire a oului, mai ales că la finalul primelor două întâlniri cei mici au putut să își ia acasă OUL pe care l-au meșterit cu mânuțele lor. Consider că orice lucru nou despre care află un copil reprezintă ceva benefic care îl va putea ajuta în viitor. Poate că vor fi inspirați să realizeze aceste ouă și pentru masa lor de Paști. De asemenea, prin tehnica șervețelui ar putea să decoreze orice, spre exemplu- o cutiuță, o vază sau o cană. Mă bucur că le-am putut transmite aceste informații copiilor.”, a spus Rodica Rațiu.

 

Etichete: