fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Prezență de peste 97% la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au început astăzi, cu Limba și literatura română. Doar 59 de candidați din județul Sibiu au lipsit de la examen, din cei 2.486 de absolvenți înscriși la această probă, procentul de prezență fiind de 97,6%. Nu au existat candidați eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă, după cum precizează Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Subiectul și baremul de evaluare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe scrise vor avea loc:

  • marți, 2 iulie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
  • joi, 4 iulie – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • vineri, 5 iulie – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate luni, 8 iulie, până în ora 12:00, cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 12 iulie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment