fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Sibiu

Prețul pentru apă-canal a sărit de 12 lei/mc, la Sibiu

Sibienii plătesc mai mult cu 1,49 lei pentru fiecare metru cub de apă consumat. Societatea Apă-Canal SA a majorat, de la 1 iulie, prețul pentru apa potabilă, de la 5,58 lei/mc, la 7,07 lei/mc (cu TVA inclus, de 9%). Tariful pentru canalizare-epurare a crescut cu 1,10 lei, de la 4,24 lei/mc, la 5,34 lei/mc.

În aceste condiții, factura pentru 3 metri cubi de apă consumată va avea o valoare de 37,23 de lei (apă + canal). Ultima scumpire operată de SC Apă-Canal SA Sibiu a fost aplicată în iulie 2023.

Tarife mai mari plătesc clienții societății Apa Târnavei Mari. De la 1 ianuarie 2024, acestea au fost majorate la: 8,7 lei/mc pentru apă și 7,81 lei/mc pentru canalizare-epurare. Astfel, medieșenii și ceilalți abonați ai acestei societăți achită, pentru 3 metri cubi consumați, 49,53 de lei.

Majorarea prețurilor și a tarifelor a fost aprobată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Scumpirile sunt impuse de ”necesitatea susținerii finanțării proprii”, de 12 milioane de euro, a ”Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”. Potrivit strategiei tarifare a operatorului regional, prețurile vor crește sistematic, până în 2028.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment