fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Președintele Regiunii Wielkopolska din Polonia, impresionat de județul Sibiu

Modul în care investițiile private și cele publice ajută la dezvoltarea județului Sibiu, atât economic cât și social, a fost un motiv suficient pentru ca președintele Regiunii Wielkopolska din Polonia, Marek Woźniak, să-și prelungească șederea în județul nostru.

Prezent la dublul eveniment european prilejuit de conferința miniștrilor de dezvoltare cât și de ședința Comisiei COTER a Comitetului European al Regiunilor, din 22 și 23 iunie ac, conducătorul regiunii poloneze cu care Județul Sibiu este înfrățit încă din anul 2018, a vizitat compania ifm efector / prover Romania, unul dintre cei mai cunoscuți producători de senzori industriali la nivel mondial.

Având în prezent peste 700 de angajați, IFM și-a început activitatea în județul nostru în urmă cu 8 ani, depunând eforturi constante în pregătirea profesională a angajaților, dezvoltării afacerii și implementării de măsuri „verzi”, prietenoase cu natura.

Modernizarea și extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional Sibiu a fost o altă temă de interes pentru oaspetele polonez, căruia i-au fost prezentați pașii parcurși în accesarea fondurilor nerambursabile și modul în care Consiliul Județean Sibiu dorește să crească conectivitatea județului prin investiții în infrastructura de transport.

Schimbul de bune practici este reciproc, vizita președintelui Marek Woźniak venind după ce, în luna aprilie a acestui an, ne-a prezentat Spitalul Regional Wielkopolska și Noul Spital de Copii, investiții gestionate de administrația regională.