fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu acuză „discriminări” în proiectul transportului public metropolitan

stanciu şi popa

Consilierul local Cătălin Stanciu, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu, anunţă într-un comunicat de presă că a votat împotriva proiectului aflat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sibiu de miercuri, 30 martie, privind aprobarea modernizării şi extinderii transportului public la nivel de zonă metropolitană la Sibiu, acuzând „discriminare” între locuitorii din comunele zonei metropolitane Sibiu. Cătălin Stanciu anunţă că şi colegul de partid Alexandru Popa a votat împotriva acestui proiect din care ar fi excluse comunele Roşia, Cristian şi Poplaca.

„Zona Metropolitană este un deziderat despre care se vorbește de mulți ani și care, în sfârșit, a început să prindă contur. Din această zonă metropolitană fac acum parte municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică, Cristian, Poplaca, Roșia și Sadu. Este pentru prima dată când această inițiativă se materializează sub forma unui proiect concret, acela de modernizare și extindere a transportului public la nivelul zonei metropolitane. Însă, paradoxal, tocmai din acest prim proiect sunt excluse trei comune: Roșia, Cristian și Poplaca. Practic, peste 12.300 de locuitori ai zonei metropolitane nu vor fi conectați de polul zonei, municipiul Sibiu, prin transport public local. Sunt sigur că printr-o ajustare corespunzătoare a proiectului se puteau găsi soluții sustenabile, astfel încât toate cele nouă localități care fac parte din zona metropolitană Sibiu să fie conectate cu municipiul reședință de județ. Din punctul nostru de vedere nu s-au făcut demersurile necesare pentru ca toți membrii care plătesc cotizație la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Transport Metropolitan Sibiu» să beneficieze de acest proiect de modernizare și extindere a transportului public local, motiv pentru care nu am putut gira un astfel de proiect inechitabil”, spune Cătălin Stanciu.

În comunicat, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu cere specialiştilor care lucrează la astfel de proiecte să „gândească zonal” pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tuturor cetăţenilor din localităţile aflate în zona metropolitană Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si