fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi, că a decis să-l desemneze pe Dacian Cioloş drept candidat pentru funcţia de prim-ministru.

„La consultările pe care le-am avut astăzi cu formațiunile parlamentare, am subliniat care sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români: gestionarea pandemiei, creșterea prețurilor la energie și măsuri ca celelalte prețuri să nu atingă un nivel insuportabil pentru populație, pregătirile pentru perioada de iarnă. În același timp, trebuie să nu dăm cu piciorul la această mare oportunitate care este PNRR și să beneficiem de fondurile europene semnificative aflate la dispoziția României. Dintre toate propunerile și abordările diferite cu care au venit partidele, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș.”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Nominalizarea a venit la finalul consultărilor de la Cotroceni între șeful statului și reprezentanții partidelor parlamentare. USR e singurul partid care a propus un premier, în persoana lui Dacian Cioloș, președintele partidului. Singurul partid care a propus un nume de premier a fost USR, care a mers la Cotroceni cu Dacian Cioloș ca posibil candidat la funcția de prim-ministru. PNL a anunțat că nu are o majoritate și nu a propus un nume pentru premier, iar PSD s-a exprimat pentru declanșarea alegerilor anticipate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment