fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Președintele Emil Constantinescu conferențiază la Brukenthal

La invitația Muzeului Național Brukenthal, Emil Constantinescu, președinte al României în perioada 1996-2000 va susține o conferință sâmbătă, 1 iulie 2023, la ora 16:00 în Sala Multimedia din Casa Albastră.

Intitulată „Sibiu, model european. Cum a influențat viața mea” conferința va prezenta importanța și rolul Sibiului în viața domnului Emil Constantinescu. Un accent important va fi pus și pe recuperarea și aducerea în România a patru capodopere din Statele Unite ale Americii. Furate în 1968 din Muzeul Național Brukenthal, 4 lucrări din cele 8 furate au fost găsite în 1996 în Statele Unite ale Americii. În perioada 14-22 iulie 1998, Președintele României, domnul Emil Constantinescu, a întreprins o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Pe durata programului în Washington (14-18 iulie), cele patru lucrări recuperate de INTERPOL au fost expuse la sediul Băncii Mondiale, în ultima zi acestea fiind înapoiate oficial Președintelui, urmând să sosească în țară cu aeronava prezidențială în 22 iulie 1998.

Lucrările de pictură recuperate:

-Tiziano Vecellio: Ecce Homo; Frans van Mieris cel Bătrân: Bărbat cu pipă la fereastră; Rosalba Carriera: Portret de femeie; Aelbrecht Bouts: Portret de bărbat cu craniu – Autoportret.

Prezența la conferință este pe bază de invitație la telefon 0269 217691, în baza locurilor disponibile.