fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, prezentă la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, prezentă la Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a participat recent în calitate de membră a Comitetului European al Regiunilor – European Committee of the Regions  la sesiunea de deschidere a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor 2021 #EURegionsWeek, cel mai mare eveniment european anual dedicat politicii de coeziune.

Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor reunește în fiecare an mii de participanți din administrațiile locale, regionale și europene, savanți și experți pentru discuții și schimburi de vederi legate de diverse aspecte ale politicii de coeziune, în cadrul a peste 170 de ateliere, seminare, mese rotunde și întâlniri de-a lungul a patru zile. Ediția din acest an pune un accent deosebit pe nevoia unei politici de coeziune solide după 2020, care să depășească barierele de natură structurală, să potențeze capitalul uman și să îmbunătățească calitatea vieții, pe gestionarea efectelor pe care le au la nivel local globalizarea, transformările digitale și schimbările climatice, dar și pe strategiile eficiente, locale și regionale, puse în slujba tinerilor, integrării migranților și incluziunii sociale.

Sub titlul „Împreună pentru redresare”, #TogetherForRecovery programul dezbaterilor din acest an se concentrează pe capacitatea UE și a guvernelor naționale și regionale de a sprijini cetățenii europeni și comunitățile locale cu măsuri practice și politici publice care vizează investițiile într-un viitor mai echitabil, mai ecologic și mai digitalizat pentru redresarea europeană. #EURegionsWeek servește, de asemenea, ca o platformă pentru promovarea dezbaterii privind viitorul Europei.

Sute de lideri locali și regionali, precum și lideri UE de la cel mai înalt nivel s-au reunit la 8 octombrie la Bruxelles pentru a inaugura Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor , manifestare organizată în acest an sub deviza „Viitorul Europei îl reprezintă tinerii, regiunile și orașele – Viitorul Europei înseamnă unitate și coeziune”. Conferința anuală organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și Comisia Europeană este cea mai amplă manifestare din lume în domeniul dezvoltării regionale.

Politica de coeziune a UE, instituită în 1988, a devenit în 30 de ani principalul instrument de investiții, care vine în sprijinul orașelor și regiunilor pentru crearea de locuri de muncă și creștere economică, pentru consolidarea competitivității și dezvoltării durabile, precum și pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Principalul său obiectiv este de a aborda discrepanțele dintre regiunile UE și din interiorul lor și de a contribui la dezvoltarea armonioasă a Uniunii și la bunăstarea europenilor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment