fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Preşedinta Consiliului Judeţean, mama liberalilor sibieni

Liberala Daniela Câmpean, preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu a coordonat în ultima lună defalcarea sumei de 28,5 milioane lei alocate judeţului de la bugetul de stat. Iniţial Câmpean a cerut proiecte primarilor din judeţ pentru alocarea banilor. După centralizarea acestora a costatat că sumele cerute depăşeau de aproape 5 ori bugetul alocat. Aşa că a mers pe criteriul populaţiei şi suprafeţei localităţii. Primăriile Sibiu şi Şelimbăr nu au cerut niciun leu de la Consiliul Judeţean, lucru firesc pentru două primării cu bugete locale deja foarte mari.

În proiectul de împărţire a banilor primele trei locuri la sume le au primăriile din Mediaş (4,1 milioane), Cisnădie (1,9 milioane) şi Avrig (1,76 milioane). Toţi trei primarii acestor localităţi sunt liberali ca şi preşedinta. La fel şi cel de pe locul 4: Sălişte care a primit puţin sub un milion. Primarii PSD ai oraşelor din judeţ au primit sume mult mai mici, dacă ne luăm după criteriile anunţate de populaţie. Spre exemplu primăria Miercurea Sibiului (PNL) va primi 615,000 lei, iar Ocna Sibiului (PSD) 502.000 lei, deşi ambele localităţi au aproximativ acelaşi număr de locuitori.

Agnita (PSD) are cu 25% mai puţini locuitori ca Avrigul (PNL), dar a primit doar jumătate din banii acestei localităţi liberale. Exemplele continuă şi la nivelul restul oraşelor şi comunelor.

Consilierii judeţeni vor trebui să voteze luna aceasta alocările de la buget făcute de Consiliul Judeţean.

Etichete:

Recomandam sa citesti si