fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Preoţii de la unităţile de cult misionare din Arhiepiscopia Sibiului s-au întâlnit recent

Preoţii de la unităţile de cult misionare din Arhiepiscopia Sibiului s-au întâlnit marți, 15 martie, în Aula Facultății de Teologei “Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu în cadrul cercului pastoral intitulat „Preotul de caritate și slujirea aproapelui”. La întâlnire au participat preoţii de la capelele şi bisericile din cadrul unităţilor militare, din cadrul spitalelor, precum şi din cadrul altor instituţii unde este necesară prezenţa misionară a preoţilor.

În prima parte a lucrărilor, preoţii misionari au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Ierarhul şi-a exprimat recunoştinţa faţă de preoţii de caritate din eparhie şi a subliniat importanţa misiunii lor în unităţile în care activează.

În cea de-a doua parte a întâlnirii au fost prezentate patru referate prin care  au fost aduse în discuție problemele cu care se confruntă preoții misionari, dar și exemple de bună practică în lucrarea misionară a acestora.

În cadrul întâlnirii au fost trasate mai multe direcții comune de lucru și au fost  relatate o parte din experiențele trăite de preoții misionari în activitatea lor zilnică.

Etichete:

Recomandam sa citesti si