fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Prefectura Sibiu face precizări privind situația elevilor și profesori infectați cu COVID-19

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a trimis în această dimineață un comunicat de presă privind numărul elevilor și profesorilor infectați cu noul coronavirus. Se pare că acele informații ar fi fost trimise fără acordul Prefecturii Sibiu, iar știrea inițială o puteți citi aici.

La scurt timp după primul comunicat de presă, IȘJ Sibiu a dat următorul comunicat de presă. „Ieri am primit Hotărârea nr. 16 din 4.04.2020 a CJSU prin care s-a stabilit că VOCEA UNICĂ pentru comunicatele de presă la nivelul județului Sibiu privind evoluția COVID – 19 este purtătorul de cuvânt la Instituției Prefectului, domnișoara Andreea Ștefan. Începând de azi vă rog să vă adresați VOCII UNICE pentru situația privind COVID-19 din unitățile de învățământ din județul Sibiu. Cu stimă, inspectorul școlar profesorul Constantin Dincă, purtător de cuvânt la ISJ Sibiu”În urmă cu puțin timp, Prefectura Sibiu trimite următorul comunicat de presă:

În urma informațiilor apărute în presă, conform cărora Inspectoratul Școlar Județean Sibiu susține că nu au fost informați cu privire la Hotărârea 16/04.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, precizăm următoarele:

  • Inspectoratul Școlar Județean Sibiu face parte din CJSU Sibiu, având ca membru pe inspectorul școlar general.
  • Instituția Prefectului județul Sibiu nu a impus cenzură vreunei instituții, doar a solicitat respectarea legislației în vigoare.
  • De asemenea, comunicările privind evoluția COVID-19 se realizează cu avizul Grupului de Comunicare Strategică.

„De mai bine de 6 luni ne confruntăm cu această pandemie și cu toate greutățile pe care le-a adus. Comunicarea privind evoluția COVID-19 la nivel național se face de către Grupul de Comunicare Strategică, iar la nivel județean prin Vocea Unică, stabilită prin hotărâre de comitet județean pentru situații de urgență la nivelul instituției prefectului. Într-o situație generală dificil de gestionat, comunicarea fiind un element cheie, este important să se desfășoare unitar și dacă tot sunt stabilite niște modalități de comunicare este util să le respectăm.” transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si