fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Prefectul Sibiului: Dragi profesori, vă adresez mulțumiri și admirație pentru eforturile pe care le depuneți zi de zi

Ziua de 5 octombrie are semnificații și valențe simbolice deosebite, țările de pretutindeni sărbătorind Ziua Mondială a Educației – un prilej de omagiere a tuturor dascălilor, dar și un moment de retrospectivă lucidă asupra evoluțiilor din domeniu, de analiză realistă, care să reflecte aspectele pozitive, urgențele și carențele sistemului actual de învățământ. Cu acest prilej, prefectul Județului Sibiu, Mircea Crețu, transmite un mesaj profesorilor.

Vă redăm mesajul integral al prefectului Mircea Crețu:

Din 1994, în ziua de 5 octombrie sunt sărbătoriți profesorii. Profesorii sunt cei care contribuie într-un mod definitoriu la formarea noastră ca oameni, atât din punct de vedere profesional cât și personal, pentru că ce reușește să scrie un profesor pe tabla vieții nu va putea fi niciodată șters.

Albert Einstein spunea că „Educația este ceea ce rămâne după ce ai uitat tot ceea ce ai învățat în școală.” Până la urmă școala este alcătuită din profesorii care te așteaptă zi de zi acolo, profesori care trebuie să fie gata să ofere elevilor și studenților, nu doar informații specifice, ci și lecții de viață. Să îi ajute în identificarea unor valori personale și în dezvoltarea armonioasă.

Dragi profesori, vă adresez mulțumiri și admirație pentru eforturile pe care le depuneți zi de zi, mai ales în această perioadă dificilă, generată de pandemie. Responsabilitățile care stau pe umerii dumneavoastră sunt mari, uneori chiar grele, dar pasiunea pentru muncă poate fi mereu salvatoare. Vă doresc să fiți sănătoși, pentru a vă putea duce menirea la bun sfârșit.

La mulți ani tuturor dascălilor!

Etichete:

Recomandam sa citesti si