fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Prefectul se luptă cu petardele

Din lipsă de activitate, prefectul județului s-a decis să mai facă o comisie mixtă de control, care să-i raporteze rezultate notabile. De data aceasta, Mircea Crețu se va lupta cu cei care fac ”comerț ilegal cu articole pirotehnice” deoarece ”utilizarea necorespunzătoare a acestora poate provoca evenimente care pun în pericol siguranța cetățenilor”.

În acest sens, a emis ”Ordinul nr. 624/13.12.2023 privind constituirea unei comisii mixte de control având ca obiectiv descurajarea comerțului ilegal cu articole pirotehnice precum și a prevenirii accidentelor ca urmare a manipulării ilegale și necorespunzătoare a acestora”, transmite Instituția Prefectului. Analizând textul încropit de purtătorul de cuvânt, reiese că demersul prefectului urmărește descurajarea prevenirii accidentelor, ceea ce ar fi cel puțin ciudat. Recomandarea noastră este să comunice în propoziții cât mai scurte, ca să evite dezacordurile atât de jenante și descalificante pentru un purtător de cuvânt, fie el și plătit din bani publici.

Consultând textul ordinului de prefect, aflăm că ideea constituirii unei comisii mixte de control a răsărit ca urmare a ”sesizărilor telefonice și sesizărilor scrise adresate diverselor instituții, privind zgomotul prea mare provocat de petarde care duce la creșterea nivelului de stres în rândul copiilor, bătrânilor și al posesorilor de animale de companie”!

Așadar, prefectul trimite în teren, în perioada 14 decembrie 2023 – 8 ianuarie 2024, 12 reprezentanți ai unor instituții:

1. Rus Ioan – Corpul de control al Prefectului, coordonator comisie;

2. Macrea Rareș (înlocuitor coordonator comisie) – manager Public – Instituția Prefectului – Județul Sibiu;

3. subcomisar de poliție Cheorcea Marin Valentin – Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu;

4. agent șef de poliție Iamșec Sabina Andreea – Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu;

5. Mr. Pădure Alin, – Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu;

6. Lt. Miroi Alin – Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu;

7. comisar Luca Dan – reprezentant Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu;

8. comisar Silaghi Ovidiu – reprezentant Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu;

9. Dudilă Dan, reprezentant Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu;

10. Petcu Cristian, reprezentant Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu;

11. Dăncilă Dumitru, reprezentant Biroul Vamal de Interior Sibiu;

12. Eminovici Erno, reprezentant Biroul Vamal de Interior Sibiu.

Constatările și măsurile propuse în urma controalelor vor fi cuprinse într-un Raport final care va fi înaintat conducerii Instituției Prefectului-Județul Sibiu, în termen de 10 zile de la data finalizării perioadei dispuse efectuării controalelor”, ne mai anunță Prefectura.

Etichete: