fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Judet

Practică ,,pe bune” pentru elevii Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” din Agnita  

Este cel mai mare proiect al Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” Agnita și, probabil, cel mai mare din regiune. Numărul elevilor nu va fi ales întâmplător. În fiecare clasă sunt 28–30 de elevi, deci din fiecare clasă a X-a și a XI-a vor merge 15–20, mai mult de jumătate dintre ei. Proiectul este gândit pentru a facilita elevilor trecerea spre ceea ce urmează ei să facă după terminarea studiilor. Elevii au fost aleși în baza rezultatelor școlare. Profesorii Colegiului Tehnic A.T.L. Agnita speră că acest proiect va produce o adevărată competiție între elevi, cu rezultate benefice pentru procesul educațional. Proiectul va duce și la redu­cerea absenteismului și a abandonului școlar, numărul de absențe fiind criteriu eliminatoriu.

Cu fondurile provenite din acest proiect elevii vor beneficia de dotări mai bune pentru stagiile de practică, consiliere din partea unor profesioniști de pe piața muncii, astfel încât parteneriatele dintre școală și mediul de afaceri să ofere rezultate mai bune.

Un număr de 55 de elevi de clasa a X-a și a XI-a ai Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” Agnita vor efectua un stagiu de practică de trei săptămâni în Portugalia, Spania și Cipru. Deplasarea se va face pe bani europeni, după ce proiectul Colegiului Tehnic A.T.L. Agnita – „COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică în companii europene!“ – a fost aprobat pentru finanțare. Este vorba despre cel mai mare proiect educațional de acest gen din județul Sibiu, grantul aprobat fiind de 168.669 Euro.

 

,,Practică la firme textile europene”

Proiectul ,,COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică în companii europene!” oferă elevilor șansa de a efectua practică de specialitate la înalte standarde europene, cu certificare europeană a competențelor dobândite.

La momentul acesta, în Portugalia, se află 15 elevi din învățământul profesional, calificarea ,,Confecționer produse textile” care participă la un stagiu de practică de trei săptămâni în firme specializate în industria textilă. Elevii participanți au fost selectați în cadrul proiectului în urma susținerii a trei probe, disciplina de specialitate, limba engleză și interviu. Aceștia sunt însoțiți de către doi profesori însoțitori, profesor Ionele Daniela Elena-coordonator proiect și profesor Andrei Anca Florinela-responsabil pregătire lingvistică.Transportul, cazarea, masa cât și banii de buzunar vor fi asigurate din bugetul proiectului, de 168.669 Euro.

Stagiul de practică se desfășoară la firmele textile din Barcelos (Sancar, Linhas, Pedart), exact domeniul lor de activitate – confecționer produse textile. Practica zilnică a elevilor are o durată de 6 ore/zi, fiind coordonată de un tutore din partea firmei și profesorul însoțitor. Logistica în cadrul acestui flux este asigurată de către partenerul portughez A.I.A.M. (Associação Intercultural Amigos da Mobilidade Barcelos), partener care oferă mobilități de învățare de scurtă durată în firme specializate domeniului tehnic.

 

,,Revoluționarea stagiilor de practică”

Viziunea Colegiului Tehnic ,,August Treboniu Laurian” Agnita, exprimată prin proiectul ,,COMPETENȚE EUROPENE PENTRU VIITOR prin stagii de practică în companii europene!” este de a revoluționa domeniul stagiilor de practică pentru elevi. Implementarea proiectului va aduce un beneficiu semnificativ în evoluția domeniului educațional, atât din punct de vedere al desfășurării practicii, cât și din perspectiva socio-economică de îmbunătățire a situației pe piața muncii.

În acest sens, proiectul implementează o strategie unică și inovatoare, de conștientizare și mediatizare a importanței realizării stagiilor de practică pentru elevi,

determinând astfel creșterea considerabilă a șanselor de inserție a absolvenților de învățământ profesional și tehnic pe piața muncii, în conformitate cu Strategia Europeană, care își propune să crească gradul de ocupare a forței de muncă.

Aceste proiecte reprezintă șansa de a oferi sens învățământului profesional și tehnic și facilitează o tranziție lină dinspre școală spre piața muncii.

,,Erasmus+ Luminează minți! Deschide drumuri!”

Etichete:

Recomandam sa citesti si