fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Poziția Consiliul Județean al Elevilor Sibiu în legătură cu situația burselor

Tudor Terian-Dan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu

Situația burselor de merit este una ce devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Dincolo de faptul că schimbarea criteriilor de acordare face parte dintr-un lung șir de experimente și incertitudini în domeniul educațional, ne așteptăm ca aceasta să fie în detrimentul elevilor.

„În aceste momente, în care o mare pare dintre elevi sunt nedreptățiți, este nevoie să dăm dovadă de unitate, dar și de maturitate. Sperăm ca din aceată acțiune să reiasă faptul că schimbarea nu e în interesul nostru.” a declarat Tudor Terian-Dan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

În primul rând, abandonul școlar va fi în creștere, iar mediile vor fi în scădere pentru că elevii care nu mai întrunesc criteriile vor fi demotivați.

În al doilea rând, nu se poate aduce ca argument faptul că elevii nu merită burse din cauză că au avut note prea mari în online. Bursele au rolul unor stimuli ce trebuie menținuți mai ales în momentul în care un număr atât de mare de elevi întruneau criteriile de acordare.

În concluzie, demersul Consiliului Județean al Elevilor Sibiu va coincide cu cel al celorlalte CJE-uri, și anume în prima zi din semestrul al doilea (prima zi în care intră în vigoare aceste criterii) îndemnăm elevii să poarte obiecte vestimentare negre, în semn de protest.

Etichete:

Recomandam sa citesti si