fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Timp Liber

Povești din Anii Drumeției

Demarat în 2021, Proiectul Anii Drumeției înseamnă trasee amenajate sau refăcute, conexiunea producătorilor locali cu ghizi și drumeți, promovarea ecoturismului în județul Sibiu. Toate acestea nu ar fi posibile fără acele persoane pasionate sau care se îndrăgostesc iremediabil de munte după ce intră în contact cu ghizii Anii Drumeției. Mulți dintre ei ajung să urce pe același traseu de mai multe ori, să își depășească limitele și, cel mai important, să participe activ la îndeplinirea obiectivelor acestui program.

Astăzi, vă invităm să îl cunoașteți pe Mircea Oprean, cel care, în cadrul Galei de Ecoturism din 2022, a câștigat premiul ”Cel mai harnic drumețean”, după ce a participat activ la toate acțiunile de ecologizare organizate în cadrul programului.

Amintirile lui Mircea Oprean

A fost o dată…10.07.2022…ca nici o altă dată, că dacă nu ar fi fost, probabil că nu aș povesti…data în care am luat contact prima dată cu ANII DRUMEȚIEI prin prisma unei drumeții. A fost o tură de început cum nici nu se putea alta. Lacul Bâlea – Valea Bâlii – Șaua Netedu – Vf. Netedu – Vf. Iezerul Caprei – Lacul Capra – Vf. Capra – Vf. Vânătoarea lu Buteanu – Șaua Vaiuga – Bâlea Lac. Pe o vreme…începută cu soare, continuată cu ceață, ploaie cu gheață, vânt, ploaie și, mai apoi, după toate acestea, a apărut soarele din nou. Ghidul nostru și mai ales omul Radu Zaharie, cel care prin felul lui de a fi, carisma, dar și pasiunea mea pentru munte, m-au determinat să revin aproape weekend de weekend în ture organizate de Anii Drumeției. Iar mottoul “Liber în aer liber” al programului se potrivește mănușă celor care vor să petreacă timpul în drumeții montane și nu numai. Plus prieteniile legate în cadrul drumețiilor și nu doar. Sperăm că proiectul Anii Drumeției să dăinuie mulți ani de acum încolo, să se poată bucura cât mai mulți drumeți de el.

P.S… iar ca și încheiere…luna acesta se împlinește un an de la prima mea drumeție în cadrul Anii Drumeției, un an plin de drumeții și, cel mai important, de amintiri frumoase, experiențe de tot felul și prietenii legate”, scrie Mircea Oprean.

Povești din Anii Drumeției    Povești din Anii Drumeției

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu și cuprinde întreg județul Sibiul. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului – drumeția, cicloturismul, plimbările ecvestre, observarea florei și a faunei și tururi culturale.

Etichete:

Recomandam sa citesti si