fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Povestea alimentației din perioada postului va fi spusă la Muzeul ASTRA printr-o gustare dulce la gura sobei

Povestea alimentației din perioada postului va fi spusă la Muzeul ASTRA printr-o gustare dulce la gura sobei

Povestea alimentației din perioada postului va fi spusă la Muzeul ASTRA printr-o gustare dulce la gura sobei! Mai precis, pe sobă se vor coace felii de mămăligă veche de o zi, peste care se va pune gem de casă sau zahăr. Evenimentul este programat în perioada 27-28 martie 2021, interval orar 10:00-16:30 (în ambele zile) în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Gospodăria de viticultor sas din Șeica Mică.

De asemenea, muzeografii vor oferi vizitatorilor fel de fel de rețete de post. În același timp, se va vorbi aici despre importanța acestei perioade speciale pentru viața în satul tradițional.Vizitatorii vor putea degusta din preparat. Degustarea se va ține și în șura Gospodăriei din Șeica Mică, dacă vremea va permite acest lucru.

Întreabă un muzeograf  – activitate de ghidaj tematic gratuit pe un anumit sector din Muzeul ASTRA este un alt eveniment organizat între 27-28 martie 2021, interval orar 10:00-16:30(în ambele zile) Locația va fi sectorul uleinițe (pive și teascuri de ulei), complexul de industrii hidraulice din Sârbi (cu horincie) Maramureș.

Sectorul prezentat la Muzeul ASTRA printr-un ghidaj special,  în acest sfârșit de săptămână, este cel de uleinițe. De asemenea, un muzeograf va oferi un ghidaj vizitatorilor muzeului și în complexul de industrii populare (cu horincie), situate pe partea stângă a lacului din Muzeul în aer liber. Reperele din traseu sunt următoarele monumente – Teasc de ulei cu berbeci, Racovița, județul Vâlcea; Uleinița cu piuă acționată prin tracțiune animală din Grid, județul Hunedoara; Teasc de ulei cu roată frontală călcată cu piciorul din Băiești, județul Hunedoara; Uleiniță și piuă de haine acționate hidraulic din Tălmăcel, județul Sibiu; Complexul de industrii populare cu batoză hidraulică din Sârbi, județul Maramureș. Muzeograful care va face ghidajul poate fi găsit de vizitatori la Gospodăria de viticultor sas, Șeica Mică. Ghidajul este oferit publicului interesat fără programare.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si