fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Medias

Potop ”istoric” la Mediaș. Roman răspunde la acuzațiile medieșenilor.

O furtună de reproșuri s-a abătut asupra primarului reales al Mediașului, în ultimele 24 de ore. Zeci de fotografii cu străzi și case inundate de ploaia de ieri au fost postate pe rețelele de socializare. Medieșenii îl acuză pe Gheorghe Roman că a făcut lucrări de mântuială la sistemul de canalizare și în privința asfaltărilor și că își bate joc de banii publici și de cetățeni.

Cum era de așteptat, ”Primarul Lucrului Prost Făcut” (așa cum îl numesc medieșenii, pe facebook) dă vina pe ”condițiile meteo fără precedent”. Într-un comunicat de presă transmis astăzi, Primăria Mediaș face statistica ploilor din ultimii cinci ani.

”Potrivit datelor oficiale furnizate de către Administrația Bazinală de Apă Mureș, stația hidrometrică din municipiul nostru a înregistrat precipitații de 75,5 litri/metru pătrat în data de 27 iunie, în intervalul orar 17.15 – 18.15.

Pentru comparație, în cele mai ploioase zile din ultimii cinci ani, s-au înregistrat următoarele valori măsurate într-un interval de 24 de ore:

  • 7 mai 2019: 50,1 litri/metru pătrat/24 ore;
  • 27 septembrie 2020: 39 litri/metru pătrat /24 ore;
  • 20 iulie 2021: 34,6 litri/metru pătrat /24 ore;
  • 2 septembrie 2022: 47,8 litri/metru pătrat /24 ore;
  • 18 noiembrie 2023: 29,2 litri/metru pătrat /24 ore.”

În concluzie, ”cantitățile uriașe de precipitații din data de 27 iunie 2024 au creat situații dificile pe mai multe străzi din municipiu, care au fost inundate din cauza debitului extrem al apei”, arată Primăria Mediaș. Edilul-șef susține că ”situația a fost remediată în scurt timp de la încetarea ploilor”. Finalul comunicatului de presă este rezervat mulțumirilor, așa cum se recomandă în situațiile de criză: ”Primăria municipiului Mediaș mulțumește societăților SC Apa Târnavei Mari, SC ECOSAL SA, SC Urban Construct, Detașamentului Local de Pompieri și tuturor cetățenilor care au înțeles caracterul excepțional al acestor situații și s-au implicat în timp record pentru remedierea lor”.

Potop ”istoric” la Mediaș. Roman răspunde la acuzațiile medieșenilor. Potop ”istoric” la Mediaș. Roman răspunde la acuzațiile medieșenilor. Potop ”istoric” la Mediaș. Roman răspunde la acuzațiile medieșenilor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si